Flashback: Driehoeksverhouding Rik – Charlie – Danny

0
701

Toen Danny net in Meerdijk kwam wonen viel Charlie op hem. Nadat ze o.a. in een lingerie setje op de bank bij Rik heeft gezeten voor Danny gaf ze het op, omdat Danny niet geïnteresseerd was.

Een paar jaar later heeft Charlie een gelukkige relatie met Rik. Rik vraagt haar ten huwelijk en de twee besluiten te trouwen. De twee komen echter ook diep in de schulden door het EEPASA project van Rutger Goedhart. Hierdoor gaat Rik als taxi-chauffeur werken. Als hij op een avond weg is komt Danny bij Charlie langs. De twee zijn erg melig en komen per ongeluk tegen elkaar aan. Ze duiken met elkaar het bed in. Charlie gaat vreemd met de broer van haar verloofde…..

Rik heeft niks in de gaten en het huwelijk gaat door. Op het moment dat Rik bezig is met een speech wordt Charlie zo emotioneel dat ze de zaal uit rent. Rik rent haar achterna, maar door Barbara gaat hij het zaaltje weer in. Barbara weet Charlie over te halen om toch met Rik te trouwen. Even later trouwen de twee in het bijzijn van Danny met zijn huidige vriendin Maxime, die ook belazerd is.

De twee zijn gelukkig getrouwd maar Charlie kan Danny niet vergeten en Danny Charlie niet. Ze zoenen vaker en gaan vaker met elkaar in bed, dit alles buiten Rik om. Maxime komt er op een gegeven moment achter als ze Charlie en Danny hoort praten. Maxime is woest en maakt het uit met Danny. Danny en Charlie gaan echter gewoon verder met vreemdgaan.

Als ze voor zoveelste keer met elkaar naar bed gaan, in Charlie's, komt Rik onverwacht binnen. Hij is geschokt en gaat weg. Hij is zo boos op Charlie dat hij wil scheiden en wil dat ze vertrekt. Charlie gaat weg en gaat een relatie aan met Danny.

Rik kan het niet aanzien dat Danny en Charlie nu een relatie hebben, waardoor hij Danny zelfs een keer probeert te wurgen. Charlie ziet het gebeuren en haalt Rik van Danny af. Danny maakt Rik nog 1 keer duidelijk dat Charlie en hij nu samen zijn. Charlie voelt zich er toch niet lekker bij en maakt het uit met Danny. Ze wil Rik weer terug.

Rik heeft het echter helemaal gehad met Charlie en wil niks meer van haar weten. Charlie geeft echter niet op en haalt een therapeut in huis, voor relatietherapie. Hierbij verteld Rik dat hij Charlie echt niet meer terug wil.

Charlie laat het er maar bij zitten, maar toch groeien de twee weer naar elkaar toe. Allebei zien ze Danny zo min mogelijk en het gaat goed. Rik vertrouwt Charlie echter niet, dit tot last van Charlie. Op de bruiloft van Nina & Noud geeft Rik ook weer een vervelende opmerking over getuige Danny, waardoor Charlie wegloopt. Door een romantisch liedje gaan ze toch weer lachend bij elkaar staan.

Dan gebeurd er een drama: Wiet komt op de bruiloft en schiet om zich heen, zowel Rikki als Danny zijn gewond. Wanneer de ze allemaal bij ziekenhuis komen, verplicht Rikki Rik om naar Danny toe te gaan, omdat die er erger aan toe is. Rik besluit naar Danny te gaan. Danny is zwaar gewond en heeft dringend bloed nodig om het te overleven. Rik heeft dezelfde bloedgroep en besluit bloed te geven. Hierdoor is alles weer goed tussen de broers.

Wanneer Danny uit het ziekehuis komt moet hij weer aansterken en besluit naar zijn moeder in Canada te gaan. Dit is de kans voor Rik en Charlie om aan hun relatie te werken. Het gaat goed tussen de twee totdat Nick Sanders ten tonele verschijnt. Nick maakt Rik wijs dat hij en Charlie hebben gezoend, dit tot woede van Rik. Rik gelooft hem en wil het uitmaken met Charlie, Charlie weet Nick over te halen om naar Rik te gaan, waardoor Rik weer bijdraait. Charlie heeft het echter helemaal gehad. Ze wil het uitmaken, omdat Rik haar nooit meer zal vertrouwen.

Dan krijgt Rikki een kind, waarbij Charlie en Rik allebei intensief betrokken zijn. Hierdoor groeien ze weer naar elkaar waardoor ze weer goed met elkaar omgaan. Charlie vindt een paar maanden later echter dat de liefde en de koek op is. Ze houden wel van elkaar, maar niet genoeg om bij elkaar te blijven. Samen besluiten ze er mee op te houden en te scheiden. Charlie verlaat huize de Jong, maar Rik mag Valentijn nog wel zien en Charlie blijft betrokken bij Rikki.

Hoofdrolspelers:
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Rik de Jong (Ferri Somogyi)
Nick Sanders (Christophe Haddad)
Barbara Fischer (Charlotte Besijn)
Rikki de Jong (Robin Martens)
Valentijn Sanders (Ricardo & Patrick Worp)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Wiet van Houten (Pip Pellens)

© GTSTistop, 2012