Flashback: De moord op Rene/Rene’s plan!

0
579

Nadat Nina verkracht is wil Janine wraak nemen. Ze lokt Rene naar de Roseboom en doet iets in zijn drankje. Hij heeft het door en wil haar gaan verkrachten op de tafel.

Ondertussen zijn Laura, Barbara en Dorothea hem aan het zoeken. Barbara was namelijk ongerust. Als Dorothea met een paar sleutels door de Roseboom loopt hoort ze gegil van Janine. Ze maakt de deur open en haalt Rene van Janine af.

Dorothea gaat helemaal tekeer tegen Rene en Rene probeert haar daarna te wurgen. Laura en Barbara komen ook binnen en Laura wil de politie gaan bellen. Rene begint dan tegen ze te praten en wil Barbara te lijf gaan. Janine en Laura houden haar tegen. Dan wurgt hij Dorothea weer. Maar dan is Laura het zat en duwt Rene omver. Hij valt tegen de punt van de tafel aan en er komt bloed uit zijn oor.

De dames besluiten hem de volgende dag te begraven in de tuin van de roseboom. Ze gaan er naar toe en begraven hem daar.

Laura en Dorothea kunnen er niet mee leven om iemand te vermoord te hebben. En besluiten de politie te bellen. Maar dan komt Barbara binnen en drukt het gesprek weg. Ze weet de dames om te praten.

Als later Nina en Jef het ook weten krijgen ze met zijn zessJorisputmanen ruzie. Wel of niet naar de politie? Nina wil dat ze niet naar de politie gaan en uiteindelijk doen ze het niet. De hele tijd staat er al iemand te kijken: Rene!

Als het sinterklaas is speelt Jef sinterklaas. Als hij klaar is met zijn Sinterklaasrol is Dorothea opeens verdwenen. Janine, Barbara, Laura en Jef bellen alle nummers af maar krijgen haar niet aan de lijn. Dan komt Laura binnen met het bericht dat Dorothea gewoon naar huis is om de kado's voor Bing te halen.

Eigenlijk is Dorothea naar buiten gegaan en ze wil het graf van Rene openmaken. Ze vindt alleen het doek. Ze is helemaal bang en hoort dan een stem: Rene. Dorothea wil hem uitleggen dat het een ongeluk was maar Rene wil het niet horen. Hij bedreigt haar dat hij de 4 dames 1 voor 1 zal omleggen en dat hij begint met haar. Hij ontvoert Dorothea en neemt haar mee in een auto. Daar dient hij haar een overdosis pillen toe. Hij gaat zelf uit de auto en haalt de handrem eraf. De auto rijdt in de sloot en Dorothea wordt er bewusteloos uit gehaald.

Ondertussen wil Jef iets gaan kopen voor Dorothea. Maar dan komen er 2 politieagenten binnen. Ze vertellen hem dat Dorothea een ongeluk heeft gehad. Hij gaat gelijk naar het ziekenhuis, maar moet even wachten. Hij mag dan naar binnen en treft daar Dorothea aan: Dood!

Op de begravenis word Janine steeds door Laura en Barbara afgekraakt over haar gezeur, dat Jef alles zou veraden! Na de begravenis gaan Laura, Barbara, Noud en Floris samen koffie drinken. Janine blijft alleen achter.

Janine kan het niet meer verdragen dat ze Rene heeft vermoord, dus gaat ze naar de politie. Ze word verhoord en biecht op dat Dorothea ook heeft mee geholpen om Rene te vermoorden, ze zegt niet dat Barbara en Laura ook hebben meegeholpen. Daarna moet Janine het graf van Rene aanwijzen. De politie graaft in het gat maar er ligt niemand. Laura en Janine zijn verbijsterd en Janine moet weer naar het politiebureau. Later komen Barbara en Laura zich ook aangeven bij de politie. Als ze zich aan komen geven. Komt Rene binnen en mogen ze naar huis, ook Janine. Buiten wil Rene zand over wat er gebeurt is gooien. Maar de dames weigeren het.

Rene komt daarna nog naar Laura om zijn exuses aan te bieden maar Laura gelooft hem eigenlijk niet. Ook laat Rene de banden van de auto van Floris leeglopen die eigenlijk naar Barbara toe moest.

Als Sjors bij Janine thuis een DVD op komt halen gaat ze weer naar buiten maar is haar handschoenen vergeten. Ze gaat weer naar binnen en treft daar Rene aan. Rene weet eerst niet wat hij moet doen, maar slaat daarna Sjors toch neer met een kandelaar.

Rene bedreigt Nina ook nog met de dood waarna Janine het helemaal zat is. Als Rene zijn huis wil in gaan staat er buiten iemand op hem te wachten: Janine. Janine heeft een bijl in haar hand en wil hem vermoorden. Rene overmeesterd haar en bind haar vast aan een boom. Hij wil haar in de avond net met de bijl vermoorden als Jack de hoek om springt. Hij schiet met een pistool op Rene. Rene valt dood neer.

Hoofdrolspelers:
Rene Meijer (Roscoe Leijen)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Dorothea Grantsaan (Chris Comvalius)
Barbara Fischer (Charlotte Besijn)
Laura Selmhorst (Jette van der Meij)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Floris van Wickenrode (Ruben Lursen)
Bing Mauricius (Everon Jackson Hooi)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)