Flashback: Anita’s laatste maanden

0
320

Nadat Dennis Anita en Rik van een balkon afduwde en Anita een miskraam kreeg, willen Anita en Rik weer een kindje maken. Ze doen het weer met mekaar en komen erachter dat Anita weer zwanger is.

Als Anita net koekjes uit de oven haalt krijgt ze maagkrampen en haasten Rik en Anita zich naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis word Anita onderzocht en krijgt ze te horen dat ze geen kinderen meer kan krijgen en vervroegd in de overgang is.

Ondanks dat willen ze dolgraag nog lang verder met elkaar dus ze trouwen dan ook, onder toezien van Rikki, Charlie en Bing.

Als ze de  klap van de overgang zo goed als verwerkt hebben komen ze thuis en blijkt er ingebroken te zijn. Ze moeten alles opruimen en gaan nieuwe spullen halen. Ze kopen heel veel en hebben alles weer 'terug'.

Dan krijgt Rik een brief op de mat waarin staat dat ze niet verzekerd zijn. Al het nieuwe spul moet misschien weer terug. Rik durft het Anita niet te vertellen en gaat op internet op zoek naar een lener. Hij leent 2.000. Anita heeft ondertussen iets door dat er wat aan de hand is en wil dan ook gelijk weten wat er is. Hij biecht alles op en zegt dat hij haar er niet mee lastig wil vallen. Zij zegt weer dat ze er samen uit moeten komen en dat doen ze dan ook. Ze komen er weer bovenop.

Anita en Rik besluiten om een draagmoeder te nemen om toch nog een kindje te krijgen. Charlie wil dit dolgraag voor ze doen, maar ze maakt er wel de hele tijd grapjes over. Anita laat haar inzien dat het best veel kracht kost en dat ze 2 zaden in moet krijgen dan is de kans groter dat er 1 bevrucht raakt.

Als Anita op een ochtend broodjes haalt smst ze naar Rik dat ze zo thuis komt met de broodjes. Anita heeft op dat moment ook een koptelefoon op met muziek. Dan steekt ze over. Een auto ziet haar te laat en rijd haar aan. Ze valt op de grond. Het mobieltje valt ook en verzend het bericht naar Rik.

Rik is ondertussen thuis de afwas aan het doen en is vrolijk mee aan het zingen met de muziek. Hij hoort op een gegeven moment de huistelefoon gaan en neemt op. Het is het ziekenhuis. Hij moet gelijk komen omdat Anita is aangereden.

Na een zware openratie ligt Anita op een kamer en mag Rik bij haar ze lachen naar mekaar en kussen elkaar. Als dan de dokter binnen komt. Hij zegt dat haar lever niet goed meer werkt door het ongeluk en dat ze komt te overlijden. Ze schrikt zich een hoedje.

Als Charlie het bericht hoort gaat ze gelijk naar het ziekenhuis om te zeggen dat Anita niet dood gaat, ze wil het niet geloven. Ook Janine, Jack, Nina en Maxime gaan naar het ziekenhuis. Jack vraagt aan de dokter of er echt niks meer aan te doen is. Het antwoord is Nee. Dan komt Stefano vanuit New York naar Meerdijk toe om afscheid van Anita te nemen. Rik is blij dat hij er is.

Anita mag naar huis om daar dood te gaan, dat wilde ze graag. Als Rik en Anita binnen zijn. Komt Stefano met Dennis binnen. Dennis is gelijk gekomen vanuit Tokyo om van Anita afscheid te nemen. Hij zegt nog 1 keer dat het hem spijt wat hij heeft aangericht. Ze nemen afscheid van mekaar. Dan komen Charlie en Rikki binnen. Rikki gaat bij haar moeder zitten. Samen huilen ze en lachen ze voor de laatste keer. Ze nemen afscheid. Ook Anita en Charlie nemen afscheid van mekaar. Charlie en Rikki gaan naar buiten en Rikki laat dan een ballon op met een tekstje voor Anita er aan vast. Rik heeft Anita in zijn armen liggen. Anita denkt aan alles wat er gebeurt is in haar leven. Ze kijkt Rik nog 1 keer aan en overlijd dan.

De crematie van Anita is in besloten kring. Alleen Rik, Rikki, Charlie en Stefano zijn er aanwezig. Rikki legt haar liefste knuffeltje neer op de kist, voor Anita. Charlie en Stefano nemen afscheid van haar. Dan neemt Rik voor de laatste keer afscheid van Anita, Rikki komt naar hem toe rennen en samen huilen ze voor de kist.

Hoofdrolspelers:
Anita Dendermonde (Sabine Koning)
Rik de Jong (Ferry Somogyi)
Rikki de Jong (Amber Brantjes)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Stefano Sanders (Bas Muijs)
Dennis Alberts (Koert-Jan de Bruijn)
Bing Mauricius (Everon Jackson-Hooi)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Maxime Sanders (Marjolein Keuning)