Emile terug in GTST

0
454

Emile Jansen is weer even terug in GTST. Was de 49-jarige acteur ooit twee afleveringen lang Ludo’s handlanger, dit keer mag hij in de huid kruipen van rechercheur Rem. Een bijrol waarvoor Emile alle tijd had, nu de internationale film Rapture wegens de kredietcrisis voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Emile_jansen

De geboren Apeldoorner legt uit: „In Rapture mag ik de rol spelen van de duivelse dokter David Herschel. De film heeft een miljoenenbudget en wordt o.a. geproduceerd door acteur Don Johnson. Jonathan Kendrick, één van de rijkste mensen van Eng eland, gaat deze Brits/Amerikaanse thriller financieren. Helaas is hij, net als andere miljardairs, keihard door de crisis getroffen en zijn de opnamen voor onbepaalde tijd uitgesteld. Daar ben ik af en toe echt chagrijnig van.” Hij haalt zijn schouders op: „Ach, toen ik in 1980 dit vak in ging, was er ook een crisis. Toen had ik al door dat ik hier niet rijk van zou worden, maar dat hield mij niet tegen. Ik ga door, ook deze crisis gaat wel weer voorbij.” Optimistisch: „Dus ooit zal Rapture te zien zijn in Europa, Amerika én China. Want volgens de regisseur is er al een wereldwijde release getekend.”

Tot die tijd is Emile gewoon in Nederland te zien. Zo speelt hij meneer Knopper in Oorlogswinter en is hij volgende maand, als medewerker van een tuiniersbedrijf, te zien in de nieuwe SBS-serie De hoofdprijs. „En dus als rechercheur in GTST.” Tevreden: „Al met al best een goed begin van 2009.”