Lotte Egtberts – een nieuwe jonge Spinoza-liefhebber

0
71

Volgt Lotte Egtberts Manon Schotman [zie dit blog], die deze zomer afgestudeerd is op een Spinoza-onderwerp [cf blog en blog] en nu zo'n 25 jaar zal zijn, op als de nieuwe jonge vrouwelijke Spinoza-liefhebber?
Ik denk het, zie maar…

Foto in Lotte's blog 'Het bezit'

Ik kwam op de hoogte van haar bestaan doordat ze me via het bij dit blog horende e-mailadres een vraag stelde. Een niet eenvoudig te beantwoorden vraag – ik deed mijn best 'm te beantwoorden.

Lotte omschrijft zich als: student Illustratie aan de HKU, Spinozist, feminist, humanist en groot sympathisant van de vrijdenkerij, groot Edith Piaf- en kunst(filosofie)liefhebber [zie haar blog in de kop waarvan een Spinoza-illustratie; aldaar vertelt ze méér over zichzelf].

Ze had vorige maand haar exemplaar van de Ethica uitgelezen, kocht toen Spinoza Brieven over het kwaad, werd op 26 september 2012 17 jaar en kreeg bij die gelegenheid “de nieuwe Ethica” waarmee ze zeer content was (het is duidelijk welke uitgave daar bedoeld werd).

Op 12 september bracht ze op haar blog: “Twee afdrukken van de lino die ik heb gemaakt tijdens tools (oftewel gewoon grafiek), wat een heel koel vak is. Dit zijn twee verschillende drukken van een geïmproviseerd portretje van Spinoza gemaakt met onscherpe gutsen."

In de kop van dat blog had ze het over “Spinoza'tje”, waarmee ze zichzelf, zo lijkt het, ook al een beetje meet aan Marlene Dumas (zie dit blog met Dumas' Spinoza'tjie). Kortom, ze heeft grote plannen. Ik ga haar in de gaten houden… en neem intussen haar Spinoza-lino op in de verzameling Spinoza-illustraties.

O ja, met ene Willem-Jan, die momenteel voor een aantal weken zich in Mantsjoerije, China, bevindt, en die in de transcendente God gelooft, voert ze een discussie over Spinoza's God. Het werd de aanleiding voor ons contact en dus dit blog.

           Welkom in de wereld van Spinoza-liefhebbers, Lotte