La Fabrique Spinoza

0
290

 

Alexandre Jost richtte in 2010 ‘La Fabrique Spinoza’ op, die hij presenteert als een politieke denktank die tot doel heeft om het welzijn van de burgers tot kern van het democratisch debat te maken.

Alexandre JostJost studeerde aan L’ecole Centrale Paris, deed Industrial Engineering aan de University of California in Berkeley, werkte  vervolgens in San Francisco, Brazilië, Mexico en Engeland, waarna hij weer terugging naar Frankrijk, zich aansloot bij de Groupe SOS, een groep van duizenden mensen die werkzaam zijn in het sociale, medisch-sociale en gezondheidsveld. Na al deze ‘omzwervingen’ begon hij dus met La Fabrique Spinoza. Of dat alleen een naam is waaronder hijzelf optreedt op conferenties, zoals je hem meermalen op internet tegenkomt, of dat het een samenwerking van meerderen is, werd mij niet duidelijk.

Zie en hoor hem hier in een Video waarin hij de Fabrique Spinoza presenteert en de beleidsplannen uiteenzet om het welzijn van de burgers op democratische manier te bevorderen. Hier met het accent op het stimuleren van ambtenaren. Wie op zijn naam of op La Fabrique Spinoza zoekt, vindt er meer.

Wat mij opviel is dat hij onder de naam van La Fabrique Spinoza meerdere korte video-praatjes van Robert Misrahi op Youtube heeft geplaats, maar dat diens naam daarbij nergens vermeld wordt.