Kind Maurice, deel 2

0
82

Op verzoek van plato (die dat veel beter kan verzinnen dan ik), deel 2, zie zijn reactie op mijn vorige blog:

En terwijl ik op dat bankje zat in Brunssum op de heide, zag ik na een half uur een stofwolk in de verte. Ik dacht in eerste instantie aan 2 wilde paarden. Maar nee. Toen de stofwolk dichterbij kwam, bleken de paarden bereden te worden door twee ervaren ruiters.
Vlak voor mijn bank maanden ze de paarden tot stoppen. De mannen daalden, zichtbaar vermoeid,  neer van hun rossen. Ze keken me aan en groetten me.

De een was tot mijn verbazing het grote opperhoofd der Apachen, Winnetou. De ander was een bleekgezicht. Ik hoefde niet lang na te denken, dat kon alleen Old Shatterhand zijn.
Warempel, mijn Fantasie werd werkelijkheid.

"Bleekgezicht" zo zei Winnetou tegen mij. "Mijn vriend, Shatterhand, en ik worden waarschijnlijk achtervolgd door een vijandelijke stam. We weten niet zo goed wat te doen in dit voor ons onbekend gebied"

"Almachtig opperhoofd der Apachen", zei ik. "Ik zal U en bleekgezicht Shatterhand helpen."
Aldus legde ik mijn oor tegen de drassige grond van de Brunssummerheide, ik kon zo naar alle waarschijnlijkheid het aantal achtervolgers bepalen, alsmede wie ze waren en of ze kwaadgezind waren.winntou en shatterhand

Ik luisterde met mijn rechteroor gedrukt tegen de grond. "Almachtig opperhoofd Winnetou en bloedbroeder Shatterhand, maak U geen zorgen", vervolgde ik.
"U werd weliswaar achtervolgd door Tangua, opperhoofd der Kiowa's en enkele strijders-  Uw gezworen vijanden- maar zij zijn inmiddels verdwaald in de uitgestrekte gebieden van de Brunssummerheide.

"Mijn dank is groot, bleekgezicht", zei Winnetou.
"Kom laten we dit vieren, met vuurwater", opperde ik

"Van wie heeft U die techniek, van dat luisteren eigenlijk geleerd", wilde Shatterhand als laatste nog weten.

"Dat", zo zei ik, "heb ik geleerd  uit de boeken van  Karl May"

_____________________________________________________