Joseph Semah’s plastiek voor de Spinozalens

0
546

Onlangs, op 13 december, gaf dit weblog het bericht door dat kunstenaar Job Koelewijn, SKOR en W139 een project begonnen waarin Spinoza's Ethica wereldwijd wordt voorgelezen, beginnende op 14 december in Amsterdam. Op de websites van SKOR en W139 is hierover momenteel nog niets te vinden.

Uiteraard is er ruimte voor elk kunstproject. Geen kunstproject lijkt op een ander kunstproject. Maar het is wellicht toch goed om hierbij te weten hoe op ditzelfde vlak een andere kunstenaar al vele jaren bezig is: Joseph Semah.

Aan de projecten van Joseph Semah is op dit weblog al enige malen aandacht gewijd. Hierbij een herinnering hieraan met het volgende nieuwe: hier voor het eerst op internet een afbeelding van het plastiek/ de sculptuur die (samen met een bedrag van 25.000 euro) tweejaarlijks wordt uitgereikt als ´Spinozalens´. De maker ervan is beeldend kunstenaar Joseph Semah. Het betreft een sculptuur van schaapshersens in brons met een oog en oogzenuw van glas. De Spinozalens is een internationale onderscheiding, bestemd voor een internationaal vermaard denker over ethiek en samenleving. De onderscheiding werd in 1999 voor het eerst uitgereikt en staat onder auspiciën van de Stichting Internationale Spinozaprijs. Het beeld wordt op de website van de Spinozaprijs niet getoond.