Jaarverslag 2009 spinoza.blogse.nl

0
377

U hebt waarschijnlijk al gemerkt dat ik het even wat rustiger aandoe. Maar zodra er weer wat te melden is, komen er weer blogs. Nu even, terwijl ik eigenlijk met iets anders bezig ben, een korte terugblik in een echt ‘jaarverslag’.

Slechts heel af en toe kijk ik eens naar de statistiek bij dit weblog, zoals die door OneStat wordt bijgehouden. Via het icoontje helemaal onderaan, kan iedereen zien hoeveel personen dit weblog bezoeken. Het aantal ´unieke bezoekers´ is tegenwoordig gemiddeld tegen de 100 per dag, soms erboven. Met ´unieke bezoeker´ wordt het eerste bezoek via een IP-adres bedoeld: dus iemand die twee of meer keer op een dag naar spinoza.blogse gaat, wordt eenmaal geteld voor dit aantal en vervolgens meermalen voor het totaal aantal bezoekers.

Dit weblog begon ik op 12 september 2007.

In 2009 maakte ik 486 blogs (in 2008 260). Een sterke toename in 2009 dus – gemiddeld meer dan één per dag (preciezer: 1,33 per dag). Het aantal reacties tellen, is nogal wat werk. Op de meeste blogs werd niet gereageerd, maar enkele malen ontspon zich een hele discussie.

Via de inhoudsopgavezijn de blogs via een aantal rubrieken na te zoeken.