"In de voetsporen van Spinoza" excursies zomer 2012 (vervolg)

0
71

In vervolg op het eerdere blog over deze zomerexcursies, die Jossie Efrat organiseert, hier een aangepaste tekst. De belangrijkste wijziging is de prijs, daar de Portugese synagoge dit jaar z’n toegangsprijs van 4 naar 12 euro verhoogde.

Op de zondagen 12 augustus en 2 september 2012 worden 2 identieke excursies gehouden waarbij te voet wordt gelopen op de plaatsen waar Spinoza ook heeft verbleven. Aan de hand van 17e en 18e eeuwse plaatjes zal men zich een voorstelling kunnen maken hoe het er toen uitzag, door deze tekeningen te vergelijken met de gebouwen en het straatbeeld van nu. De deelnemers zullen 15 kopieën van deze plaatjes daarbij ontvangen. Het vervoer geschiedt met eigen auto. Op zondagen is het parkeren relatief gemakkelijk. In het centrum van Amsterdam meestal gratis tot 12 uur. In het centrum van den Haag is het na de middag meestal niet gratis, er is daar dan echter wel voldoende parkeerplaats.

Voor degenen die niet over eigen auto beschikken zal een regeling worden getroffen zodat er van Amsterdam naar den Haag meegereden kan worden met anderen, min of meer gratis.

     De Spinoza-excursie op 23 augustus 2009. Jossi Efrat geheel rechts