"IEDER NADEEL HEB ZIJN VOORDEEL" DEEL2

0
453

 Jaaaa hier Jack…..we hebben het geflikt jongens, het is hier één groot gekkenhuis, de jongens staan te dansen, ze nemen de trainer op de schouders, ik zie daar een fles champagne leeggespoten worden, jongens, jongens, die italianen weten niet hoe ze het hebben. De spanjaarden zijn allang afgedropen naar de kleedkamer. Teleurgesteld dat wel. En laten we eerlijk zijn, ze hebben goed partij gegeven en de wedstrijd was sportief….maar wat waren onze jongens sterk, wat waren ze crimineel goed. En wat heeft die hand van Cruyff toch een bepalend effect gehad. Ja, dat kunnen we nu rustig zeggen. De beslissing van Cruyff om het voetballend element te laten prevaleren boven het tactisch concept en vooral omdat dat via de jeugd in te voeren en zodoende het voetbalplezier weer de boventoon te laten voeren, dat heeft gewerkt. Jongens, wat heeft DAT gewerkt. Want mensen als Huntelaar, toch een intuïtieve voetballer voelde zich vandaag als in een warm bad. Jahahahahaaaaaaaa een warm San Siro bad met een juichende Ajax aanhang vol vlaggen, spandoeken en vooral lachende gezichten. We was Jaakke ook al weer? Wie praat er nog over de bestuursleden zonder Ajax hart….hier op deze plek is het gebeurd. Ajax is terug aan de top met aanvallend voetbal waar het plezier weer afspat. Ik stort me nu in het vreesgedruis en kom straks weer terug. Nu terug naar jouw Tom.

plato 21-02-2008 @ 16:50

Ja dankje Jack voor je bijdrage…..en zie Cruijff daar eens lopen, als altijd in zijn lange regenjas.

"Johan Johan kun je even voor de NOS camera komen?"

"ja dat we hier wonnen was logisch want wie aanvalt over de vleugels met een spits als Huntelaar, die zet zijn tegenstander dusdanig onder druk dat hun fouten gaan maken, die wij afdwingen. Das logisch. Hun hangende middenvelder werd helemaal teruggedwongen tot verdedigend werk. En als je verdedigt kun je niet aanvallen. Das logisch.
Als je hun dus hetaanvallen onmogelijk maakt door zelf continu pressie te drukken op hunnie dan hou je dus zelf de 0 achter vast. Die 2de goal van Huntelaar is dus eigenlijk overbodig, maar wel een logisch gevolg van 90 minuten pressie.
Spanjaarden hebben sowieso ook moeite met opkomende backs, das een wetenschap, dus wie ben ik om dan niet met opkomende backs te spelen. Zou ik dat niet doen dan zou ik onlogisch bezig zijn. En ik ben nou eenmaal logisch ingesteld."

"en volgend jaar, Johan, maakt Ajax dan weer een kans op de finale?"

"logisch…."

 "Dankje, Johan. Jack, hallo jaaaack, heb jij nog wat impressies?"

Maurice 21-02-2008 @ 17:14