Hope for all persons labeled with severe mental illness

0
23

Wat nou? Een Engelse log? Dat zit zo: as dinsdag geef ik op dit festival een lezing over psychiatrisch ziek zijn en de gevolgen daarvan. En dat wordt mijn vuurdoop in t Engels Verlegen

Het gaat dinsdag vooral over hoop, en hoe je je kunt ontworstelen aan de  negatieve prognose die je over het algemeen vanuit de psychiatrie als cliënt meekrijgt.
Mijn verhaal  gaat er dus vanuit dat iedereen kan herstellen van een psychiatrische ziekte (=recover). Herstel is daarbij iets anders dan genezen.

Het zal gaan over hoe je je leven betekenis kunt geven ondanks – vaak blijvende- hinderlijke symptomen. Het belang van het innemen van sociaal gewaardeerde rollen, het belang van mensen die in je blijven geloven. Dáár gaat t over.
Verder  zal t gaan over de belangrijke rol die lotgenoten kunnen spelen en  over t belang van huisdieren én over t hebben van dromen… 

Mijn engels is niet zo geweldig, maar dat hindert niet. Ik heb bovendien de beschikking over een tolk, mocht ik gaan haperen met mijn steenkolenengels.

Dus ik begin maar met "Guten morgen, everybody……let's fall with the door into the house"Smile

Onderstaand filmpje wordt tijdens de lezing afgespeeld. Eigenlijk zegt Daniël Fisher- ervaringsdeskundige (diagnose schizofrenie) én pscychiater (!!) – alles al:

 


 

 

______________________________________________________