het ‘oranje-boven-gevoel’

0
411

Nederland plaatste zich gisteren voor het EK-voetbal, aanleiding om het 'oranjegevoel' te 'onderzoeken'  ;-):  Oranje volgens mijn vriend, marc


Oranje boven, oranje boven. Ik snap er niets van. Waarom dit korte en nietszeggende zinnetje altijd weer een keer herhaald wordt?! Wanneer het nu tot meer zeggingskracht zou leiden maar dat is nu ook weer niet het geval. Oranje boven, oranje boven leve de koningin. Welke kleur heeft dan "onder" en wat heeft dat met de koningin te maken? Een van de meest kleurloze mensen die ik ken! Maar de kleur, de kleur is zo mooi.


Neem nu een verkeerslicht. Rood is stoppen, groen is rijden. Oranje, indien mogelijk stoppen. Niemand stopt voor een oranje verkeerslicht, ook niet wanneer het mogelijk is. Iedereen echt iedereen rijdt gewoon door. Waarom zou je ook stoppen het is immers oranje en niet rood. Het roept alleen maar verwarring op. Je zult maar een voorganger hebben die wel stopt voor oranje, je rekent er niet op want je stopt immers voor rood, dat hebben we nu eenmaal zo met elkaar afgesproken. Chaos alom (is Jiddisch voor een grote puinzooi). Oranje moet bij verkeerslichten misschien wel een andere betekenis krijgen. Zoiets als, keer om nu het nog mogelijk is, of ga terug naar start zonder te betalen.
Of iets in de trant van; Vraagt U zich weleens af of U de juiste weg heeft afgelegd? Maar dit zal in Nederland niet functioneren, is te filosofisch. Meer wat voor Duitsers, daar komen immers zoals je weet heel wat Denkers vandaan. Maar dan gaan ze misschien wel aan de haal met Oranje. Voordeel is dat je dan in een klap van het koningshuis af bent en wat het voetbal betreft durf ik geen enkele voorspelling te doen. Misschien de kleur oranje bij verkeerslichten toch maar afschaffen? Maar de kleur is zo mooi.


Meer blauw op straat. Waarom steken we het politie korps niet in oranje?! Heb je in ieder geval meer kleur op straat. Het volk glimlacht naar de politie wanneer je net door oranje bent gereden terwijl je had kunnen stoppen en hiervoor een fikse boete krijgt. Maar wat geeft 't, het is immers zo'n mooie kleur.
Laten we een Oranje partij oprichten. Brengt meer kleur in de politiek. Partijprogramma; legaliseren van oranje tompoezen. Zijn ze tenminste het hele jaar verkrijgbaar en hoef je ze niet massaal weg te gooien wanneer bijvoorbeeld het Nederlands elftal na een collectieve wanprestatie vroegtijdig een voetbaltoernooi verlaat. Dan worden we eindelijk weer in het dagelijks leven op straat na geroepen, heeehhh daar heb je weer zo'n oranje rakker, want de kleur is zo mooi.


Naast grijze en groene stroom, oranje stroom invoeren. Je steekt de stekker van bijvoorbeeld je strijkijzer in het stopkontakt en je schone was ruikt naar sinaasappel. In plaats van zwart werken, oranje werken. Wat hier de fiscale voor- of nadelen van zijn kan ik op dit moment niet overzien, niemand waarschijnlijk. Geen paars kabinet maar een oranje kabinet, want de kleur is zo mooi!!!

Morris©
Udate 22 11 07, op aanraden van plato! Alles tijdelijk oranje!