Henri Krop’s Ethica-vertaling – schaf hem aan!

0
313

Op 5 januari 2012 had ik het blog "Het gaat goed met de belangstelling voor de Ethica", n.a.v. de 6e druk van Krops Ethica-vertaling die net eind van het jaar ervoor verschenen was.

Gisteren moest ik melden dat die editie al in de ramsj was te vinden. Gisteravond herlas ik de inleiding en zag dat die voor een groot deel een samenvatting biedt van zijn latere Spinoza-receptieboek.
Ik had van eerste lezing, jaren terug, onthouden dat ik het een boeiende inleiding vond. Pas nu zag ik dat hij toen al de hoofdlijnen van zijn receptie-boek te pakken had – bijvoorbeeld de indeling in de Gouden eeuw resp de Zilveren eeuw van het spinozisme.

Diegenen die nog twijfelen, bijvoorbeeld omdat ze al de vertaling van Corinna Vermeulen bij Boom aanschaften (waar Henk Keizer op wees) of de Van Suchtelen-vertaling bij de Wereldnbibliotheek, raad ik nog eens aan zich de kans op dit koopje (€17,50 i.p.v. ca €52) niet te laten ontgaan. Al was het maar vanwege deze inleiding, de vele zeer informatieve eindnoten en de diverse registers (Latijns en Nederlands). Echt een handig handboek. En dan hebt u ook nog eens de Ethica zelf nog een keer – in het Latijn en het Nederlands. 

http://1.bp.blogspot.com/-u9PYhO60IBo/U-Ooi9l1CtI/AAAAAAAATxs/1xsX_2RLEwk/s1600/Spinoza%27s_Ethica_in_de_ramsj.JPG