Handhaving "blog-policy"

0
329

Op 12 september 2012 heb ik in een uitgebreid blog, "Eerste lustrum Spinoza.blogse – en een koerswijziging", gemotiveerd waarom en hoe ik de fatsoensgrenzen van dit blog zou bewaken. "Vanaf nu zijn er grenzen op dit blog – er kan en zal gewist worden!" schreef ik, en: "op de persoon gespeelde louter negatieve emotionele en nauwelijks beargumenteerde reacties over de genoemde* Spinoza-geleerden ga ik voortaan verwijderen."
*
Het ging om: Van Bunge, Steenbakkers, Van Reijen, De Dijn, Akkermans. Henri Krop was niet met name genoemd, maar uiteraard meebegrepen, net als eventuele anderen als dat te pas komt.

Gelukkig is het in de praktijk nauwelijks nodig gebleken om hieraan de hand te moeten houden. Tot recent, op 13 juni 2014 en afgelopen zondag, waarop ik mijn leeservaring gaf op Krop's Spinoza-receptie-boek. In beide gevallen gaf Wim Klever een reactie over Krop in onheuse bewoordingen, waarin op de man werd gespeeld. Die heb ik dus gewist.

Uiteraard vond ik niet leuk daarna deze tweet te moeten lezen en in mijn mailbox een tekstje te ontvangen met "Jij dult geen tegenspraak hè."