Giant aan t woord

0
281

En zo vond ik het tijd om eens wat melden op het www. Ik ben Giant, het vervoermiddel van de auteur van dit weblog.
Gisteren gingen we samen op stap. Naar meneer zijn oude woonplaats, die ie stiekum toch wel een beetje mist.
Maar eerst even laten zien waar ik woon:
Hier links dus. Dit schuurtje hoort bij meneer zijn appartement. Leuk optrekje heb ik. Ik moet zeggen dat ik sinds zijn verhuizing er ook op vooruitgegaan ben.

 En zo ziet t er achter de deur uit. Ben ik geen lekker ding?
Maar kijk eens hoe t voorwiel staat. Na gedane arbeid, ploft meneer de ervaringsdeskundige me zo scheef tegen de muur!
Waarschijnlijk heeft ie geen verkeersdiploma, want in t verkeer maak ik wat mee met hem. Maar ja, hij heeft wat tegen mensen met veel diploma's dacht ik.
Na 20 jaar ervaring als fietser vind ik mijn baasje nauwelijks ervaringsdeskundig in het verkeer…


Hier sta ik klaar voor de rit naar Nuth. Meneer is weer eens wat vergeten. Of zou ie weer wat aan t controleren zijn ……..Knipoog..t gas bijvoorbeeld??!!
Anyhoe. Ik vond t deze keer niet erg. Kreeg ik tenmiste wat kleur. Twee weken geleden, reden we nog samen door de hagel. T kan verkeren in nederland met het weer. Zien jullie die poort? Die gaat automatisch open als meneer de ervaringsdeskundige zijn sleutel erin steekt. En daarna gaat ie automatisch dicht. Ja, ja, een beetje luxe kan geen kwaad..

                                                                                   

Kijk. Dit was de bestemming in Nuth, na zo'n 40 minuten fietsen door een prachtend glooiend landschap. Hier rusten zijn lieve ouders.
Die vis op de steen? Dat was een wens van zijn vader.
Zijn vader is gecremeerd, maar de urn zit toch in de grond. Want zijn lieve moeder wilde liever niet gecremeerd worden. En toen werd deze, niet alledaagse, constructie verzonnen.
Zo rusten ze toch bij elkaar. nietwaar?

 Na afloop van de tocht gingen we even koffie drinken bij zijn zus. Zijn zus vond dat mijn baasje erg goed uitzag. En ja, zou je niet. Met zo'n luxevervoermiddel?
O ja, zuslief gaf m ook nog een pan macaroni mee. Dat ging allemaal maar net onder de snelbinder. Ja. Je leest t goed. Meneer doet dat onder een snelbinder.
Maar goed. Genoeg intieme zaken vertelt over mijn baasje. Hij is best wel ok. Ik had t slechter kunnen treffen. Nu hoop ik dat ie me nog eens netjes neerzet in mijn nieuwe schuur……..ooit………….??


______________________________________________________