Gezocht: ‘eerste druk’ Spinoza Ethica van Herman Gorter

0
356

Bij uitzondering werk ik mee aan een verzoek als in dit blog.

Van 2 t/m 27 april loopt in de Centrale Bibliotheek van Breda een tentoonstelling van de eerste drukken van de werken van Frederik van Eeden.

Deze eerste drukken van de werken van Frederik van Eeden zijn bijeengebracht door Myriam Gommers. Door het behalen van een gedichtenwedstrijd in 1989 won zij de eerste druk van Mei van Herman Gorter. Deze prijs is voor haar de aanleiding geweest eerste drukken van de Tachtigers te gaan verzamelen. Zij heeft inmiddels de grootste collectie in het land. Van de 275 exemplaren heeft zij 250 exemplaren in haar bezit  inclusief de Nieuwe Gids, het tijdschrift dat door de Tachtigers is opgericht en waarin zij veel publiceerden.

Bekijk de afbeelding op ware grootteVia de e-mail van dit weblog vroeg Myriam Gommers mij of ik haar kon helpen aan een 'eerste druk' Spinoza Ethica van Herman Gorter. 
Dat boek ontbreekt in haar collectie.

Het zou mij overigens verbazen als er meerdere drukken dan een 'eerste' van bestaan.
Als iemand van de bezoekers van dit weblog Gorters Ethica-vertaling bezit en wellicht van de hand wil doen: meldt dat s.v.p. via de e-mail bij dit weblog (via contact in de kop of liever via het e-mailadres onder de 'links')