Gesprek met Henri Krop over Spinoza en diens denken

0
46

Gisteren, op de stervensdag van Spinoza (maar dat is kennelijk toevallig, want die relatie wordt niet gelegd…), verscheen op Youtube dit interview over "het raadsel Spinoza in heden en verleden". De aanleiding is Krops a.s. boek Spinoza – een paradoxale icoon van Nederland, maar over dat boek gaat het niet.

"Henri Krop, 'Spinoza, paradoxale icoon' – Scriptplus – Hogeschool

Schrijfschool Scriptplus interviewt filosoof Henri Krop over zijn boek 'Spinoza – een paradoxale icoon van Nederland'.

In het nieuwste interview in de serie 'Scriptplus klapt uit de school' wordt filosoof Henri Krop geïnterviewd over de wijsgeer Spinoza.

In de zeventiende eeuw publiceerde Spinoza zijn controversiële werk de 'Ethica'. Aanvankelijk was het verboden, vanwege het vermeende gevaarlijke gedachtegoed. Pas in de negentiende eeuw brak Spinoza door als verlicht denker. Recentelijke werd Spinoza zelfs als meest belangrijke filosoof opgenomen in de canon van Nederland. In 'Spinoza – een paradoxale icoon van Nederland' analyseert universitair docent wijsbegeerte Henri Krop de receptie en invloed van Spinoza door de eeuwen heen.

Het boek 'Spinoza – een paradoxale icoon van Nederland' is vanaf 6 maart verkrijgbaar in de boekwinkels. Wees wijs, koop het in de boekwinkel en niet via internet."