F#ck you

0
325

Ik zit bij te komen van een kleine operatie. Dat betekent dat ik wat meer tijd heb om televisie te kijken. Nu ben ik de laatste jaren niet meer zo'n 'kijker'. De commerciëlen laat ik sowieso al links liggen.
Dan hoef ik me ook niet te ergeren aan al die onnozele reclames tussendoor.
Het eredivisievoetbal laat ik om die redenen ook schieten, wel kijk ik elke zondagavond trouw naar pagina 818 vanwege de voetbaluitslagen en kan ik weer eens vloeken als 'mijn jeugliefde' AJAX tegen een zeperd is opgelopen.

Gisteren was er een programma op tv, bij teleac, over de jaren '70 en '80. Aan bod kwam onder meer de totstandkoming van de autoloze zondagen. Dat was heerlijke 'ouderwetse' tv!

Daar stond ineens ook Joop de Uyl, mijn vader's grote favoriet. Als ex-mijnwerker was het indertijd welhaast logisch om op de PVDA te stemmen. Omdat mijn vader een idealist was en zijn hele leven streed voor rechtvaardigheid en mij het 'sociaal democratisch gedachtengoed' met de paplelepel ingoot, zal het jullie niet verbazen dat ik ook van erg genoot van het weerzien met den Uyl.
Hij zei gisteren: "onze samenleving is scheefgegroeid qua inkomens, de topsalarissen rijzen de pan uit, er is weer armoede in Nederland  etc etc" (de beelden waren van 1974!!).

Nu stem ik al jaren niet meer op de PVDA, sorry pap, vergeef me………!!!!
Ik zoek het tegenwoordig wat meer aan de linkerkant..SP, Groen Links, maar ook de Partij voor de Dieren hebben mijn sympathie. Verder ben ik actief in Amnesty International…..en nog allerlei 'bevlogen organisaties' 

Deze week had ik tijd om even een 'speech' van Geert Wilders in de tweede kamer te aanschouwen. Ik moet die man  al lang niet. Hij beangstigt me, maakt gebruik van populistisch taalgebruik, kan ook niks met 'redelijke' argumenten onderbouwen. Wiegel wil nu met hem onderhandelen om met Verdonk én de VVD, één liberale beweging te beginnen. Nu is Wiegel nooit een favoriete politicus van mij geweest, mede door de beïnvloeding van mijn vader. Na deze week, wil ik zijn naam echter helemaal niet meer horen.

Ik verlang weer zo terug naar een 'idealistische' én bevlogen politicus………..

Geert Wilders? f**ck you!

Morris©