Warme geitenkaas salade met appeldressing

0
20

Warme geitenkaas salade met appeldressing

 photo warmegeitenkaas2_zpsde166197.jpg

Warme geitenkaas salade Dit is echt een verrukkelijke gerecht! Warme geitenkaas salade met geroosterd witbrood, walnoten en een heerlijke frisse appeldressing. Geloof me, het smaakt zelfs nog lekkerder dan dat het klinkt… Je kunt dit gerecht serveren als voorgerecht maar wij aten het als hoofdgerecht en hadden er meer dan genoeg aan. Het enige wat ik wel miste in dit recept en er naar mijn mening perfect bijpast was honing en dit heb ik dan ook zelf nog extra over de salade en geitenkaas gedruppeld. Naar mijn mening maakt het zoetje van de honing dit gerecht echt af. Ingrediënten voor 4 personen (als voorgerecht) 4 kleine ronde zachte geitenkaasjes of 4 dikke ronde plakken 50 gram walnoten takje verse tijm kropje little gem sla en wat zachte babysla 4 sneetjes wit casinobrood olijfolie zeezout en zwarte peper uit de molen honing (staat niet in oorspronkelijke recept) Voor de dressing sap van een halve citroen 4 el walnootolie 2 el olijfolie halve appel (bijvoorbeeld Granny Smith) Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de geitenkaasjes op een bakblik bekleed met bakpapier en leg bovenop ieder geitenkaasje een halve walnoot. Besprenkel de kaasjes met wat olijfolie en verdeel er wat tijmblaadjes en gemalen zwarte peper over Breek met je vingers de overige walnoten in iets kleinere stukjes. Bak de geitenkaasjes voor ongeveer 5 minuten in de oven of totdat de kaas binnenin gesmolten is en aan de buitenkant nog iets stevig. Snijd de little gem in smalle repen en spoel af onder de koude kraan. Dep goed droog en meng met de baby sla en de gebroken walnoten. Klop in een aparte kom het citroensap, walnootolie en olijfolie tot een dressing. Rasp de appel en voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door. Sprenkel een klein beetje dressing over de sla en meng alles door elkaar. Rooster de sneetjes casinobrood en druk er met een metalen kookring (of een koffiekopje) een rondje uit ter grootte van het geitenkaasje. Verdeel de sla op een bord en leg in het midden het rondje brood met hierop het warme geitenkaasje. Verdeel er nog wat appeldressing over en serveer Ik druppelde ook nog wat honing over het geitenkaasje en de sla en zou dat de volgende keer zeker weer doen.