Tortilla met tomatensalade
benodigdheden zijn :
1 kg aardappelen, in kleine vierkante blokjes snijden
4 grote uien, in kleine blokjes snijden
4 eieren (even klutsen)
zonnebloem of olijfolie
zout en peper
De werkwijze:
- Schenk de olie in de koekenpan, iets meer dan de helft van de koekenpan.
- Laat de olie heet worden, niet te heet, probeer het even uit met enkele stukjes ui,
- ze moeten wel gaan pruttelen, maar moeten glazig blijven
-
Doe dan de uien er in en laat 5-10 minuten pruttelen, tot de uien glazig zijn.
- Doe de stukjes aardappel er in en laat dit 20 minuten pruttelen, tot de aardappelstukjes gaar zijn
- Schep de stukjes aardappel en de ui (even laten uitlekken) uit de koekenpan in een schaal. Roer hier de geklutste eieren doorheen.
- Giet de olie (VOORZICHTIG) uit de koekenpan in een schaaltje. De olie kan je weggooien of nog ergens voor gebruiken. De koekenpan blijft vet.
- Doe nu de geklutste eieren met de aardappel en de ui in de vette koekenpan en laat de tortilla voorzichtig goudbruin kleuren.
- Keer de tortilla met een deksel en laat de andere kant goudbruin worden