TARTE TATIN MET TOMATEN.

0
460

TARTE TATIN MET TOMATEN.

 tartetartin_zpsa56128e0.jpg

Ongeveer een klein kwartiertje werk voor de bereiding.

Bakken: 55 minuten, zeker niet hoger dan 180 °C. 6 tomaten:zeker volgende soorten, die doen het volgens mij zeer goed in dit recept :

Coeur de boeuf, ligure, Old Brooks, Dix doigts de Naples. 3 eetlepels goede kwaliteits olijfolie 2 eetlepels origano 2 eetlepels tijm ( ik neem altijd verse takjes tijm die ik zelf laat drogen) 50 gr boter 12 brick velletjes 200 gr parmesan( aub rasp die zelf , is veel beter dan die pakjes)

1 sjalot 250 gr mozarella enkele blaadjes roquette ( sla)

om te versieren peper vers gemalen met de molen fleur de sel ( het beste zeezout) De tomaten ontvellen en ontzaden en in schijven snijden.

Overgieten met de olijfoliede kruiden erover doen en nu ongeveer 30 min. In de oven laten in een vuurvaste kom. Laten afkoelen.

De tomaten bedekken met de mozarella. Zout en peper overstrooien.

De sjalot snipperen en over de kaas strooien.

De brick blaadjes vervormen een aanpassen aan de bakvorm

( bij mij was het een vuurvaste platte ronde schotel.

De brick velletjes bevochtigen met de gesmolten boter. Ik doe dit met een speciaal keukenborsteltje.

Daarna alles bestrooien met de gemalen parmesan.