Stamppot prei met roquefort en walnoot

0
755

Stamppot prei met roquefort en
walnoot

 

 

Ingrediënten voor 4 personen


1 KG Aardappelen
500 g Prei
500 g
Uien
250 g Kastanjechampignons
evt quorn
125 g Roquefort
100 g
Monchou
100 g Walnoten
2 theelepels Komijnzaad (gemalen)
5 tenen
Knoflook
Peper
Zout

 

 

Echt najaarsgerecht. Goed te bewaren
in diepvries.

 
Voorbereiding

Schil de aardappelen.
Was en snijd
de prei fijn.
Pel en snipper de uien.
Pel en snijd de knoflook
fijn.
Was de champignons en snijd ze in plakjes.
Breek de walnoten in
kleine stukjes.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar met een
beetje zout.
Pureer de aardappelen, grof of fijn naar smaak.
Roerbak de
uien, blokjes spek, kastanjechampignons, gehakt en de prei.
Voeg een beetje
zout toe plus peper naar smaak. Voeg de knoflook en komijnzaad toe.
Verwijder
overtollig kookvocht met behulp van een zeef.
Spatel het geroerbakte mengsel
met de walnoten, de roquefort en de monchou door de aardappelpuree. Geef de kaas
wat tijd om goed te smelten en roer alles nogmaals goed door, zodat de gesmolten
kaas goed door de stamppot verdeeld wordt.

[ Laatst bewerkt
door: Didyv (2014-01-13 19:16:23) ]