Raadsherenpot dit eten we vandaag

0
110

Raadsherenpot

dit eten wij vandaag

raadsherenpot011.jpg picture by cherinja-album

400 quorn
plus quornspek
250 gram Aardappelen – in plakjes gebakken
2 stuk Ui
6 teentje Knoflook
3 dl Rode wijn
Wortels
Doperwten
100 gram Roomboter
Peper
Zout
100 gram Paneermeel
Bereiding
Je warmt de helft v/d boter op en fruit daarin de fijngehakte ui en de teentjes knoflook. (zout en peper)Dan bak je het quorn even. Verhit de boel flink en blus het af met de rodewijn. Doe de quornspek erin en roer alles goed doorelkaar.
Schep het goedje uit de pan zonder het vocht in een ovenschaal.
Doe de wortelen en doperwten er overheen, en verdeel de aardappelschijfjes er overheen.
Smelt de andere helft van de roomboter en giet het over de aardappelschijfjes.
Als laatste strooi de paneermeel over het geheel en
de geraspte kaas er bij
Zet de ovenschaal een 3/4 uur op 160 graden in de oven.