Insalata mista
1 kleine courgette (zucchini)
- 2,5 deciliter kruidige bouillon
- 1 halve gewassen rode paprika (peperoni)
- 300 gram broccoli
- 1 kropje radicchio of rode sla
- 4 eetlepels slaolie of olijfolie
- 4 hardgekookte gepelde eieren
- 2 eetlepels dragonazijn
- 1 mespunt gemalen marjolein
- peper uit de molen
- zout
Bereiding
Stap 1
Schil de courgette en snijd deze overlangs door. Verwijder eventuele zaden met een lepel. Snijd overdwars plakjes van 1/3 centimeter van de courgette.
Stap 2
Zet de courgette op met de bouillon en laat de groente 2 minuten zacht koken.
Stap 3
Verwijder de zaadlijsten met zaad uit de halve paprika en neem de steel weg. Snijd het vruchtvlees in kleine vierkante blokjes. Doe de paprikablokjes bij de courgette en laat beide 1 minuut zacht koken.
Stap 4
Giet de groente af en bewaar de bouillon. Giet de bouillon terug in de pan. Laat de groente in het vergiet afkoelen.
Stap 5
Snijd lelijke delen van de broccoli. Verwijder bladeren en houtachtige stengeldelen. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de grove stengels in blokjes.
Stap 6
Doe de broccoliroosjes en blokjes in de bouillon en laat de groente 4 minuten zacht koken.
Stap 7
Schep de courgette en de paprika uit het vergiet in een kom.
Stap 8
Giet de broccoli af en doe ze in een kom. Bewaar de bouillon. Laat beide afkoelen.
Stap 9
Snijd de bladeren los van de radicchio. Was ze met koud water en laat de sla uitlekken.
Stap 10
Klop de olie met de azijn en 2 eetlepels bouillon. Voeg hieraan de marjolein en peper en zout toe.
Stap 11
Verdeel de dressing over de courgette-paprika salade en de broccoli. Schep de dressing goed door de groente.
Stap 12
Snijd de eieren met behulp van de eiersnijder in plakjes en vervolgens in blokjes. Bestrooi ze met wat zout en peper.
Stap 13
Schep de salades nog eens om. Beleg de slakom met de rode sla en dresseer hierop aan een zijde de courgettesalade en aan de andere zijde de broccolisalade, gescheiden door het ei.
Stap 14
Serveer de salade koel maar niet rechtstreeks uit de koelkast