Groentesoep
ingrediënten
1 wortel
4 stengels
selderij
1 ui
1 tomaat
1 prei
en evt. 1
aardappel
peterselie
bieslook
bouillonblokje
Schil de wortel, de tomaat, het raapje en
de aardappel. Pel de ui en spoel de selder, de prei en de courgette. Hak de
groenten in fijne blokjes.
Stoof de groenten 10 minuten aan in een
pan met wat olie. Roer nu en dan om zodat de groenten niet aan de bodem blijven
plakken. Doe er de warme groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat 20
minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Schep 1 pollepel groenten in een mengkom.
Mix ze fijn met een staafmixer. Doe de gemixte groenten bij de soep en laat even
opkoken zodat de soep een beetje bindt. Doe er de sojasaus bij en kruid naar
smaak met peper en zout.
Serveer de soep in kommetjes en werk af
met peterselie en bieslook.