Gratin van komkommer met roquefort

0
4

Gratin van komkommer met
roquefort

2 komkommers
1 yoghurt
3 eetlepels room
3 eieren
1 sneetje
roquefort
zout
versgemalen peper

 

 

 

 

Was de komkommers, schil ze en snij
ze in repen.
Dompel ze 2 minuten onder in kokend water, niet langer, en leg
ze dan in een zeef. Laat ze ongeveer 1 uur uitlekken.
Verwarm de oven op
180°C.
Meng in een kom de yoghurt met de room en de eieren. Klop flink op tot
een homogeen mengsel en doe er een beetje zout in.
Prak de roquefort in een
diep bord met een vork.
Vet een gratinschotel lichtjes in met een kwastje.

Leg er de komkommerrepen in en strooi op elke laag een beetje
roquefort.
Giet de yoghurtbereiding erover. Hou de schotel een paar keer
schuin om alles goed te verdelen.
Zet 20 tot 25 minuten in de oven.
Haal
uit de oven en dien meteen op in de schotel.