Gevulde tomaten

0
38
gevulde tomaat

Gevulde tomaten

foto van Didy van Elten.

Ingrediënten:


  • 6 flinke tomaten
  •  1 grote broccoli

 1 eetlepel groene pesto

  •  – 50 gram Parmezaanse kaas

 zout
– Naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur,
    of op de kookplaat 😉
  2. Verwarm de oven voor op 180
    graden
  3. Snij de hele broccoli, inclusief de
    stam, in grove stukken
  4. Blancheer de broccoli voor 3 minuten
    zodra het water kookt
  5. Giet de broccoli af en laat goed
    uitlekken
  6. Doe de broccoli in een grote schaal
    of kom, schep de pesto erdoor, voeg wat peper en zout toe en pureer de broccoli
    met een staafmixer. Het hoeft geen homogene massa te worden
  7. Schep de geraspte kaas
    erdoor
  8. Snij de boven kantjes van de tomaat
    en lepel de tomaten leeg

Vul de tomaten met het mengsel en
plaats ze voor 20 minuten in de oven