Gado Gado
Ingrediënten:
1/2 tahoe
5 dl slaolie om te frituren
3 aardappels
200 gram spitskool of witte kool
200 gram taugé
100 gram sperziebonen
100 gram wortelen
1/2 komkommer
3 hardgekookte eieren
Garnering:
gefruite uitjes en emping
Bereiding:
Snijd de tempé en tahoe in dunne plakjes. Laat in een wadjang of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur hierin de tahoe bruin. Laat de plakjes uitlekken en afkoelen en snijd ze dan in kleine reepjes. Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar. Was de kool , snijd ze grof en was de taugé. Stoom dit ongeveer 10 minuten in een voor verwarmde stomer. Was de sperziebonen en breek ze in tweeën. Kook ze even, ze mogen niet al te gaar zijn. Schik de afgekoelde groenten op een platte schaal. Pel de schil van de aardappels en snijd deze in plakjes. Leg de plakjes op de groenten. Was de komkommer en snijd hem (met schil) in plakjes, snijd de hardgekookte eieren in partjes en verdeel ook die over de schaal, evenals de gebakken tahoe en tempé. Strooi er gefruite uitjes op en leg wat emping langs de rand van de schaal. Serveer dit gerecht met warme pindasaus.