Cloufatis

0
13

Cloufatis

 clafoutis6.jpg

  • 2 rode paprika’s
  • 150 gr. haricots verts, gehalveerd
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 4 eieren
  • 165 g bloem, gezeefd
  • 320 ml melk
  • 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • aluminiumfolie
  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Ontvel de paprika’s . Kook de haricots verts in 3 min. beetgaar. Fruit in koekenpan de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. in olie. Oven voorverwarmen tot 175 °C. Snijd de paprika’s in grove repen. Paprika, haricots verts en olijven door ui scheppen. Eieren schuimig kloppen. Bloem met zout en peper naar smaak erdoor kloppen. In gedeelten melk toevoegen, blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. Dun laagje beslag in quichevorm schenken en in midden van oven in ca. 10 min. laten stollen. Vorm uit oven nemen. Groentemengsel en geitenkaas over deegbodem verdelen en rest van beslag erover schenken. Beslag (= clafoutis) in 40-45 min. bruin en gaar bakken. Uit oven nemen, in vorm laten afkoelen tot lauwwarm en in punten snijden en serveren. Eet smakelijk!