Asperges â la flamande

0
4

Asperges â la flamande

 photo aspergesmeteieren_zpsec5fb4d8.jpg

2 kilo asperges
snufje zout
schepje suiker
35 gram boter
4 eieren
bosje peterselie

Maak de asperges schoon met een doek en verwijder de houtachtige onderkanten. Schil de asperges vervolgens goed (liever te dik dan te dun) en kook ze, met een schepje suiker en wat zout, in zo'n 20 minuten gaar.
Smelt voor de saus 35 gram roomboter, voeg een soeplepel kookvocht van de asperges toe en bind de saus met maizena of een ander bindmiddel. Breng de saus, indien nodig, op smaak met peper en (selderie)zout. Klop er vervolgens nog een klont boter door.
Schep een deel van de saus over de asperges en garneer het geheel met een hardgekookt en geprakt eitje en peterselie.
Asperges smaken goed met geschrapte krielaardappeltjes en eventueel nog een schaaltje gekookte eieren in partjes.