Artisjokken

0
644

Artisjokken

 artisjokken_zps0314abc5.jpg

Voorgerecht voor twee
personen;

 

  • twee artisjokken
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • water met wat zout

Snijd de steel eraf en neem een
stukje van de onderste blaadjes mee. Knip dan
met een keukenschaar het
bovenste stukje van de blaadjes.
Werk snel, soms
verkleuren ze. Knijp er
wat citroensap over om verkleuren te voorkomen.
Stop
als ze naar wens zijn
bijgeknipt, in het hart een teentje knoflook, en bind er
een schijfje citroen
bovenop. Kook de artisjokken in ruim water met wat zout
ongeveer een uur.
(kooktijd is afhankelijk van soort, kwaliteit en grootte, kook
ze niet te
kort. Ze moeten zacht zijn en niet ‘al dente’.

 

voorhet sausje:

 



  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels room
  • peper en zout
  • 1/2 teentje knoflook

http://www.belgourmet.be/nl/recept_artisjokken/Hoe_artisjokken_schoon_maken.php