ervaringsdeskundige opmars*

0
20

Vorige zomer kreeg ik er al een ervaringsdeskundige collega bij, die vooral in het psychiatrisch ziekenhuis ging werken.  Ik werkte weliswaar voornamelijk ambulant, maar toch zo'n 2 dagen samen met haar. En ons gezamenlijk pionieren blijkt vruchten af te werpen.

Vandaag moest Ik nl op de universiteit van Maastricht zijn, bij de hoogste inhoudelijke manager van de organisatie. Die man is van origine psycholoog en vooral ook wetenschappelijk onderzoeker. Kortom hij houdt zich met heel andere zaken bezig dan ik.

Ik bracht voor de zoveelste keer het item ervaringsdeskundigheid ter sprake, vandaag. Het was een erg fijn gesprek zo voor t weekend. Want hij liet me een beleidsstuk zien, ondertekend door de hoogste bazen van de GGZ hier, dat  er in alle ambulant werkende teams  een ervaringsdeskundige aangenomen gaat worden (32 uur). Dat brengt de teller tussen nu en pak m beet drie jaar op ongeveer 11 medewerkers.

En tussen de regels door werd grote waardering uitgesproken voor mijn collega en ik.
Ik ben blij dat ons – niet altijd makkelijke – pionierswerk  dus toch wordt gewaardeerd én zich langzaam aan ontwikkelt als belangrijk onderdeel van het instellingsbeleid!

En dan nu terug naar Philip Freriks…………Knipoog

 

*ambulant: bij de mensen thuis
* er had ook ervaringsdeskundige op Mars kunnen staan, want t zijn
  nog steeds twee werelden, die van de 'regulieren' en de ervarings-
  deskundige medewerkers.

_______________________________________________________