Enlightenment Contested als cadeautje van de paashaas

0
302

Onlangs heeft korte tijd op sribd.com het boek van Steven B. Smith, Spinoza’s Book of Life, Freedom and Redemption in the Ethics gereed gestaan om te downloaden, maar na enkele dagen was het er weer weggehaald en krijgt men te lezen: “This content was removed at the request of L. Klein”. Kennelijk was het daar dus illegaal heen geüpload.

Sinds vandaag (of misschien gisteren) staat daar gratis te downloaden het boek van Jonathan Israel, Enlightenment Contested. Philosophy, Modernity and the Emancipation of Man 1670-1752. Geen scans, maar kennelijk een origineel bestand dat bij de uitgever zelf of de auteur vandaan komt. Misschien staat het daar dan dus legaal? Je kunt dat nergens aan zien.

Het is een pil van 1009 pagina’s die je uiteraard niet aan het beeldscherm gaat zitten lezen – het boek is trouwens als paperback voor minder dan €30 in de boekwinkel te koop – maar voor degenen die digitaal willen zoeken of tekstdelen willen citeren is het uiteraard erg handig om tevens over het boek in digitale vorm te beschikken en delen makkelijk te kunnen kopiëren. Dus u, bezoeker van dit weblog, kunt uw slag slaan en Enlightenment Contested binnenhalen, waarvoor hier de url.