een zonnetje in huis (verzoeklog Plato)

0
511

Een zonnetje in huis…..ga je daar een verzoeklog over schrijven?

Jep! opdracht van Plato, hij had op mijn verzoek een log geschreven
over zijn beleveing van de jaren 60

Wel een moeilijke opgave, lijkt me?

Jep! geen idee hoe ik moet beginnen……

Gewoon gaan beginnen, en kijken waar je eindigt? doe je altijd, toch?

Jep!

Nou dan….

Eh…bij het 'zonnetje in huis', denk ik altijd aan die legendarische tv-serie uit de VS:  "all in the family", met name aan de hoofdrolspeler Archie Bunker, een onuitstaanbare man die niks moet hebben van zijn schoonzoon en zijn vrouw zo ongeveer als huishoudslaaf gebruikt………niet bepaald een zonnetje die Archie

O ja…….legendarisch die serie!!! Ga verderssssss

Mijn vader had ook wel eens van die rare nukken, we zeiden dan: "Pap je bent nu niet bepaald het zonnetje in huis…."

How come?

Nou dat zit zo: hij was mijnwerker, draaide drie-ploegendiensten, en als pap overdag wilde slapen, moesten wij muisstil zijn

Ja, en?

Nou dat was niet altijd gemakkelijk als hij door ons gespeel wakker werd!!

O begrijpelijk, toch

Zeker! Valt niet mee dit logje….Hij was Rotterdammer en al zijn kinderen waren Ajax-fan. Nu wil het feit dat Feyenoord het in onze jeugd vrijwel altijd aflegde tegen Cruijff en consorten (Pap was uiteraard helemaal vóór Feyenoord)…..op zo'n dagen was hij niet te  genieten.

Je vader was dus niet bepaald een zonnetje in huis?

Jawel hoor! Maar hij had van die onhebbelijkheden, kwam ik met een rapport thuis met allemaal 7vens en 8ten, viel hij over die ene 5….dat was typisch pap…of dan scoorde ik 8 doelpunten in een handbalwedstrijd, zei iedereen dat ik geweldig gespeeld had, viel hij over die ene verprutste kans…..

Je bent wel negatief over je vader…

Zeik niet zo…….anders stop ik met beantwoorden!!

????????????????????

Ja! Is best eng om dit allemaal te schrijven. Hij was nu eenmaal niet makkelijk. Toen ik psychisch ziek werd deed hij dat af als aanstel, terwijl ik smeekte om zijn aandacht.

Nou, waar wil je heen?

Hij had die kant nu eenmaal, was vaak niet het zonnetje in huis……net als Archie. Maar hij was de meest fantastische vader die je kon hebben! Hij kwam altijd kijken, als ik ging handballen, ging altijd met me vissen, nam het overal voor me op: ook op school, geen leraar die me onrechtvaardig durfde te behandelen. Daarbij stond hij voor zijn idealen: een wereld waar arm en rijk niet meer voorkwamen…..heel dubbel allemaal….mijn vader!

ik ga jullie niet vertellen dat ik vreselijk zit te huilen, omdat ik hem mis……..wordt me te persoonlijk allemaal

Morris©