Een probleempje voor de kijker ?

0
69
Wat zijn foutjes ?
Wanneer storen foutjes ?
Wie is verantwoordelijk voor foutjes?

In een duitse filmserie zegt een jonge vrouw, dat ze zwanger is, hetgeen niet waar is. Dat wordt in het filmverhaal maanden volgehouden.
Maar.. de vrouw heeft »minimale borsten«. Daarbij is het wel zo, dat in geval van zwangerschap, deze situatie zich volledig herstelt en zij een echt vrouwenfiguur krijgt. In haar hele familie valt het niet op, dat dit »herstel« niet geschiedt. En maanden lang aanvaardt men haar bewering van die zwangerschap, zonder enig wantrouwen.
Dit kan toch noch de schrijver, noch de regisseur ontgaan zijn ?

In een duitse film, die zich in Italië afspeelt, wordt een oude man begraven. Op de kist bevindt zich het obligate kruis, zoals bij katholieken en in katholieke landen normaal is.
Het is een gebruik, de overledene zo in de kist te leggen, dat de top van het kruis in de zelfde richting wijst als de hoofd van de overledene.
In deze film wordt de kist echter »ondersteboven« de 14 treden de kerk in naar boven gedragen. Men kan dus aannemen, dat het hoofd van de overledene omlaag ligt en niet de voeten.
Wie kan er voor zo fout verantwoordelijk zijn ? Of, kan het de schrijver, dan wel de regisseur zich zo iets gewoon veroorloven ?
In de zelfde film wordt een enkele keer bedankt met »gracia«. Dat wordt echter in Italië, in tegensteling tot in Spanje, uitsluitend gebruikt in een gebed. Daar was in deze gevallen geen sprake. In Italië zegt men »Gracie«!