DROMEN

0
340

 Vandaag sprak ik af in Maastricht. In een kroeg. Met Raymond, een oud-studiegenoot van de Sociale Academie. Raymond  haalde in de jaren '80 wél zijn dioploma en is inmiddels psycholoog. Nu bezig aan een proefschrift. Over een jaar ofzo zal hij promoveren.
Ik heb nog zo'n bijzondere vriend, Marc. Marc haalde ook in de jaren 80 zijn diploma. Marc en Raymond hebben enkele overeenkomsten.
Zo stellen Raymond en Marc beide hun vraagtekens bij de gangbare gewoontes, normen en waarden, in onze samenleving.
Uitiendelijk resulteerde dat erin dat zowel Marc als Raymond als zefstandige werken.
Raymond en Marc hebben geen achtergrond als cliënt in de langdurige psychiatrie. Ik wel. Ik bezit dus een anderssoortige kennis dan mijn vrienden.
Nu ik binnenkort fulltime ga werken, als ervaringsdeskundige,  in de Geestelijke Gezondheidszorg, opperden beiden dat het niet gek zou zijn, als ik ook aan de slag zou gaan als zelfstandige. Na een jaar of twee.
Raymond bood vandaag aan om me in contact te brengen met een uitgever vanwege een boek dat ik wil schrijven over mijn belevenissen in de psychiatrie.
Marc bood me afgelopen vrijdag al aan dat hij me wil helpen met het opstarten van een eigen 'adviesburo'
Het zou zo maar kunnen. Over een jaar of twee.
Eerst maar 'even' mijn naam vestigen met enkele referaten in de GGZ-instellingen, daarna 'even' een boek schrijven over mijn dubbelleven in de psychiatrie: van cliënt naar ervaringsdeskundig hulpverlener. 
Het zou zo maar kunnen lukken. Dat adviesburo. Dan is er weer een overeenkomst met Marc en Raymond. Uiteindelijk. Dan is de cirkel van mijn leven weer rond. Dan zijn we gedrieën daar waar we in de jaren 80 van droomden.

Eerst mijn woonkamer opruimen. En afwassen. Mijn bed verschonen, dat ook……..dan verder dromen.
Alles begint met dromen.

_______________________________________________________