De reactiestandaard van dit blog komt definitief op "modereren"

0
382

De afgelopen dagen ondervond dit blog weer vele "cyberaanvallen" van grapjanussen die het kennelijk leuk vinden om zo'n blog met fake-reacties te vervuilen. Dit is nu een derde of vierde keer dat ik dit meemaak en dan lange tijd bezig moet zijn om die reacties weer te verwijderen. Ik besteed m'n tijd liever aan andere dingen.

De vorige keren, wanneer de aanvallen voorbij leken, zette ik de standaard van dit blog weer terug naar de instelling die reacties direct zichtbaar maakte.

Vanaf nu laat ik de standaard voor altijd staan op "modereren". Dit gaat me deste makkelijker af, daar gewone, serieuze reacties toch al tamelijk zeldzaam geworden zijn en deze 'lollige' cyberaanvallen de gewoonte zijn geworden.

Jammer, maar het is de realiteit van internet.

Vervolg 10:40 uur

Nadat ik dit bericht plaatste en daarna de standaard op 'modereren' zette, werden weer tientallen fake-reacties geplaatst, die dan wel niet leesbaar zijn, maar die wel de reactielijst in de rechterkolom vervuilen. Om moe van te worden. Die lijst ga ik dan maar negeren. Het wordt zo behoorlijk minder leuk om te bloggen.