Corry Shores’ Spinozastudie

0
333Tot mijn verbazing (dat ik dit niet eerder had ontdekt) liep ik gisteren op internet Corry Shores virtueel tegen het lijf. Hij (jawel, Corry is een man) heeft een weblog, waarop heel veel over Spinoza is te vinden. En niet allerlei Spinozisme en Spinozana, waar dit weblog vol mee staat, maar vooral – zoals het eigenlijk hoort – uitstekende en verdiepende aandacht voor aspecten van Spinoza’s filosofie. Dat zou ik ook wel willen, maar daar voel ik me (nog) niet voldoende gekwalificeerd toe; we doen echter ons best.

Mijn fotoCorry Shores is graduate student aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is 30 jaar en schrijft op z’n profielpagina: “I research Deleuze at Belgium's Katholieke Universiteit Leuven, currently beginning work on a doctoral thesis on Deleuze and intensity.” Zijn interesses zijn Deleuze, en ‘the Cosmos creation’ – én dus ook: Spinoza, zoals hij laat blijken.

Hij is met veel meer bezig, is een creatieveling, van hem zijn liederen te beluisteren bijvoorbeeld. Vandaag heeft hij het over Henri Bergson, voor welke filosoof Deleuze ook grote aandacht had. Maar mij gaat het hier om de teksten over Spinoza van hemzelf en anderen die hij biedt op zijn weblog, met de speelse titel: Pirates & Revolutionaries.