Column schaatsen

schaatsenWat een heerlijkheid. Schaatsen op bevroren water van sloten en plassen. Veel kinderen die voor het eerst op schaatsen stonden, anderen die sinds jaren weer eens de ijzers onder konden binden. Flink doorhalen met de armen achter op de rug over de Gaatkensplas en de Waal. Zere voeten, koude oren. Warme chocolademelk bij terugkomst in huis. Alle winterse ervaringen van lang geleden kwamen weer voorbij. Ook het praten over molentoertochten was favoriet en zelfs de Elfstedentocht werd weer genoemd. Het was genieten deze vorstperiode begin 2009. Zo zie je maar: ijs brengt veel mensen op de been.

Er bewegen en sporten opeens mensen die dat anders niet zouden hebben gedaan. Helaas zijn dit soort vorstperiodes meestal van korte duur. Ik hoop dat de ervaring van samen schaatsen voor een aantal mensen de aanleiding heeft gegeven om wat meer te gaan bewegen of te gaan sporten. Laat dat nu een van uw goede voornemens zijn: meer bewegen.

Zelf heb ik me voorgenomen om wat meer op mijn racefiets te stappen of samen met de kinderen te skeeleren, ook al weet ik dat dat niet mee zal vallen om in mijn agenda in te passen. Maar door het nu met u te delen voel ik me meteen wat meer verplicht om het dan ook werkelijk te gaan doen. Het blijkt dat veel mensen zo’n soort zetje in de rug nodig hebben om meer te bewegen of te gaan sporten. Welk zetje heeft u nodig?