Breng een bezoek aan watspinoza.nl

0
67

Eén van de activiteiten in het kader van My Name is Spinoza is dat overal in Amsterdam posters te zien zullen zijn en kaartjes worden uitgedeeld met vragen die zijn geformuleerd door Dirk van Weelden, geïnspireerd op het werk van Spinoza, geselecteerd en geredigeerd door de redactie van Mediamatic. Tijdens de opening waren deze kaartjes ook in grote hoeveelheid aanwezig en stonden er veel borden waarop deze teksten geschreven waren en men kon reageren. Op www.watspinoza.nl/ is daar meer over te vinden.

    

Het lijkt alsof de posters gesponsord zijn, maar als ik de logo's bij de teksten tot me laat doordringen, dan moet het wel fake zijn. Het gaat immers om kunst! Het heeft iets weg van de ook vaak prikkelende en grappige Loesje-posters.

                 

"Wat denk je dat God nu zit te doen?"
sms 'doen' en je antwoord naar 06 – 15317109, surf naar www.watspinoza.nl/doen of bezoek de WatSpinoza? tentoonstelling, Vijzelstraat 68, Amsterdam

Het is duidelijk uit haar logo dat de Staatsloterij weet heeft van de Tractatus theologico-politicus: grote vissen eten kleine vissen op. Dat is zoals het in de natuur toegaat. En dat is dus wat God aan 't doen is: ons allemaal zowel in standhouden als tenslotte opeten.