Boek van Omero Proietti over Spinoza, Van den Enden en de Latijnse klassieken

0
59

Om flink jaloers te zijn op hen die Italiaans lezen…

Deze Italiaanse classicus, Omero Proietti, die zich al veel met Spinoza heeft bezig gehouden (ik had al eens eerder informatie over hem in een blog), heeft onlangs een boek gepubliceerd, waarvan ik maar wat graag kennis zou willen kunnen nemen:

Philedonius, 1657. Spinoza, Van den Enden e i classici latiniOmero Proietti: Philedonius, 1657. Spinoza, Van den Enden e i classici latini. Eum (collana Spinozana continua), 2010, 344 pp (met aan het eind 36 afbeeldingen). En het kost maar € 16,- deze Philedonius, 1657. Spinoza, Van den Enden en de Latijnse klassieken. Kom daar hier maar eens om, zo'n prijsje voor een dergelijk boek.

Wim Klever die mij ervan op de hoogte bracht dat hij het boek met persoonlijke opdracht door Omero Proietti toegestuurd had gekregen, raakte er helemaal opgewonden van – en ik met hem toen ik even op internet snuffelde.

Zie hier een PDF met de inhoudsopgave, de inleiding en de indrukwekkende bibliografie, waarin ook veel Nederlandse werken voorkomen. Kennelijk kan Proietti met Nederlands uit de voeten en zal hij als classicus wel met heel wat ontdekkingen komen bij zijn relatering van Spinoza en Van den Enden aan de klassieke auteurs.