Wim Klevers laatste boek

0
1035

In de periode, waarin ik door ernstige ziekte niet in staat was te mailen en te bloggen, verscheen het boek van Wim Klever dat hij in eigen beheer uitgaf. Ik had het aangekondigd gezien op zijn twitterpagina. In een reactie op dit blog van 27-03-2017 had Herman Groenewegen informatie over het boek verspreid. Twee andere reacties van deze "Greenways" die erg veel weg hadden van hoe Klever twittert, heb ik, toen ik daartoe weer in staat werd, verwijderd, maar zijn reactie over Klevers boek had ik laten staan – als herinnering aan betere tijden. Ik vond dat er daarmee voldoende aandacht voor Klevers boek was op dit blog.  

In zijn geheel eigen stijl e-mailde Wim Klever mij nu de cover van zijn boek onder de titel: "Je loopt achter." Aanleiding is het recente blog met de aankondiging van het verschijnen in het najaar van The Oxford Handbook of Spinoza – met die m.i. discutabele cover.

Welnu, Klever was dus eerst… 


In dt geval zal ik niet snel zeggen dat het om een merkwaardige cover-keuze gaat, immers: een vervalsing van Spinoza wordt hier gecoverd door een mogelijke vervalsing… 

Ik zal niet (meer) behoren onder degenen die het willen lezen.