modehuis Moschino beschuldigd van het kopiëren van het werk graffiti kunstenaar

0
32

150809231531-jeremy-scott-kisses-katy-perry-exlarge-169

(Foto via internet)
hand op de ontmoet gala in New York in mei modeontwerper jeremy scott kussen zangeres Katy Perry's.

Jurk (CNN) Katy Perry's op het gala ontmoet mei landde de popster op slechtst geklede lijsten. Nu kan het zijn ontwerper in een L.A. land rechtszaal.

een rechtszaak ingediend deze week in de federale rechtbank in Californië eist de ontwerper, jeremy scott, en zijn modehuis, Moschino, opgelicht het werk van Brooklyn graffitikunstenaar rijp.

noemde het een "letterlijke verduistering," advocaten voor rijp, die in het pak als joseph tierney, show in de deponeringen van een foto van perry poseren in de jurk naast een foto van een muurschildering geschilderd door Tierney in Detroit.

de kleuren, de rondingen van de patronen – tot een paar van de cartoon ogen schitteren uit de achterkant van een bijpassend pak gedragen op de rode loper van scott zichzelf – en het werk van de ontwerpen spiegel Tierney's, de rechtszaak beweert.

"Niet alleen was zijn kunst uitgebuit door gedaagden, maar zijn geloofwaardigheid als een graffiti kunstenaar werd gecompromitteerd door opname in zo'n krasse en commerciële publiciteitsstunt," het pak leest.

de verschijning op het gala, dat het pak zegt opgenomen een aankomst in een gespoten rolls royce en Moschino branded blikjes fake verf, was een commercieel coup voor de in Milaan gevestigde modebedrijf, aansporen een New York Times profiel van de creatieve regisseur en, volgens de jaarrekening, een sprong 16% in de omzet over de eerste helft van het jaar.

voor Tierney, de episode was een branie jacking dat het pak zegt beschadigd zijn reputatie en liet hem "wijd open voor de kosten van de 'uitverkoop'."

"Niets is tegengesteld aan de outsider 'street cred', die essentieel is om graffitikunstenaars dan vereniging met Europese chic, luxe en glamour – waarvan Moschino is het toppunt, 'het pak zegt.

Tierney's advocaten voegde eraan toe dat hij altijd zorgvuldig gekozen heeft zijn commerciële projecten, die een officiële redesign om mickey mouse en commissies van adidas en converseren hebben opgenomen.

in een verklaring, Moschino betwist de vorderingen in het pak.

"Veel van de beschuldigingen, vooral de inflammatoire en gratuite beschuldigingen van wangedrag zijn vals," aldus het bedrijf. "We van plan om krachtig te verdedigen de rechtszaak. Voor de duur van een rechtszaak, is het onze praktijk niet te reageren op de specifieke feiten van een lopende zaak."

de muurschildering in het midden van het pak is "vandalisme ogen." het werd gelabeld in 2012 op een gebouw in Detroit, op verzoek van de eigenaar, en vormt onderwerp waarop auteursrecht als een origineel werk, "in een materiële drager van meningsuiting vast," het pak stelt.

Tierney eist schadevergoeding voor de opbrengsten verloren gaan als gevolg van de vermeende inbreuk, en voor de eventuele winsten Moschino oogstte in verband. Hij vraagt ook om het merk op te roepen en de volledige lijn van overtredende jurken te vernietigen.

david Erikson, een advocaat die tierney, vertelde CNN dat hij geen verklaring ontvangen van het merk voor de reproducties, waaronder in sommige stukken, getoond in foto's in het pak, een handtekening:. "rijp"

"De hele zaak is helemaal schandalig," Tierney vertelde CNN. "Het is belangrijk voor de kunstenaar gemeenschap om samen te staan en ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt. Dit is ons levensonderhoud."

Scott werd veroorzaakt door de firma in 2013 en debuteerde zijn val 2015 lijn, die de perry jurk, in Milaan Fashion week in februari opgenomen. voor de finale van die show, supermodel Gigi Hadid liep de baan in de collectie handtekening stuk – dezelfde rode en zwarte jurk in het midden van het pak.