leeds nostalgie: kringloopwinkel trouwjurk een echte ‘fifties fashion vondst’

0
435

393940316

(foto via internet)

Dit vintage trouwjurk, oorspronkelijk gedoneerd aan een leeds kringloopwinkel, is te zien als onderdeel van de viering van de beste van de jaren '50 de mode. Het was iets van een raadsel toen het eerst werd overgenomen door personeel van het Sue Ryder winkel in Headingley maart vorig jaar.

geschonken door een oudere mannelijke klant, die zijn naam gaf, werd de marine blauwe jurk gedacht te worden gemaakt van parachute zijde, maar werd later gevonden te worden gemaakt van een stof genaamd rayon grosgrain.

de klant liet een foto van zijn trouwdag en een briefje van de jurk had gekocht voor zijn overleden vrouw in 1953 in een winkel op commerciële straat voor acht guineas.

personeel waren enthousiast om de man op te sporen en te zeggen dank u voor de ontroerende donatie en na een beroep uiteindelijk geïdentificeerd 86-jarige grootvader gordon Dickinson.

zijn vrouw, Peggy, overleed in 2011.

de jurk werd later overgenomen door leeds musea en galeries, die het hebben gezet bij de show.

Coun brian Selby, lid leeds Raad voor musea, zei: "Niet alleen is deze jurk een prachtig voorbeeld van de jaren '50 mode, het heeft ook een prachtige en ontroerende verhaal erachter.

"Items zoals deze show dat de geschiedenis kan worden gevonden in allerlei plaatsen en het bedrag van de rente het verhaal van deze jurk ook gegenereerd laat zien hoe enthousiast mensen zijn om uit te vinden van de legendarische achter de exposities."