huiswerk jurk: vC tiener mode prom jurk voor een oorzaak

0
379

image

(Foto via internet)
middelbare school diploma Erinne paisley die meer dan een fashion statement op haar prom toen ze besloot om een jurk gemaakt van haar oude huiswerk te dragen. (Erinne Paisley)

emily chan, ctvnews.ca
publiceerde donderdag 4 juni, 2015 12:40 EDT
middelbare school diploma Erinne paisley die meer dan een fashion statement op haar prom toen ze besloot om een jurk gemaakt van haar oude huiswerk te dragen.

gevormd uit de "pre-calculus-11" notes, tape en zwart satijn, de witte jurk heeft de woorden "ik heb mijn opleiding ontvangen. niet iedere vrouw heeft dat recht. malala.org, 'krabbelde in het rood over de rok .

paisley, die net afgestudeerd aan Reynolds middelbare school in victoria, bc, vertelde ctvnews.ca dat ze gebouwd de jurk om het bewustzijn en geld voor de Malala fonds te verhogen, een organisatie die meisjes onderwijs over de hele wereld ondersteunt.

"62.000.000 meisjes over de hele wereld hebben geen toegang tot het voortgezet onderwijs, het onderwijs, dat een heleboel mensen in victoria gevierd ontvangen gratis en geboren in als een recht," zei ze in een telefonisch interview.

in plaats van het kopen van een dure prom jurk, paisley schonk de $ 250 zou ze hebben besteed aan de Malala fonds. Nu, ze veilen de jurk online, in de hoop om meer geld in te zamelen voor de stichting.

tot nu toe, hebben bieders inzetten voor het betalen van bijna $ 600 voor de jurk.

Paisley zei dat ze voor het eerst werd geïnspireerd tot het nemen van de zaak toen ze zag Malala Yousafzai spreken in Londen voor gratis van de kinderen we dag vorig jaar.

Yousafzai beroemde begon pleiten voor het onderwijs van vrouwen na de taliban leden schoot haar in het hoofd.

"Zien (yousefzai) spreken wonen in welke hoedanigheid was net zo inspirerend, tot op zekere hoogte kan ik niet eens beschrijven," paisley gezegd. "Ze eigenlijk sprak laatst in het programma op dat we de dag, omdat ze niet willen enkele school missen om een gastspreker zijn."

het duurde paisley meerdere concepten en "een intense dag van trial and error," om het uiteindelijke product te maken, zei ze. tegen de tijd dat ze samen de laatste outfit, had ze haar aanbod van engels essays uitgeput, en was tot slechts wiskunde notities.

het eindresultaat was een beetje moeilijk om in te lopen, zei ze, maar het was draagbaar.

op het eerste, Paisley zei dat haar klasgenoten reageerden met enige verwarring, maar eenmaal foto's online zijn geplaatst, ze ontving veel positieve feedback. "Een heleboel mensen hebben gezegd dat ze nu bewust van iets dat ze niet was aandacht te besteden aan vóór, en ze gaan naar de Malala fonds en te doneren", zei ze.

haar ultieme doel, zei ze, is om te helpen meisjes over de hele wereld te leren dezelfde belangrijke lessen heeft ze.

"Het belangrijkste wat ik heb geleerd hoewel mijn opleiding is dat wanneer je een passie moet je jezelf te plegen zoveel als je kunt," zei ze.

Ze hoopt dat, door haar inspanningen, andere meisjes zullen ook naar school kunnen en "verder hun passie om een betere wereld te creëren"

Paisley wordt geleid naar de Universiteit van Toronto volgend najaar de internationale betrekkingen als een universiteit van Toronto nationale geleerde studeren.