holly Fowler handgeschilderde jurken zijn high fashion news

0
49

de Brooklyn-gebaseerde ontwerper maakt handgeschilderde kledingstukken begeerd door particuliere klanten in Brooklyn, de Upper East Side, en Beverly Hills.

hollyfowler_brooklynny_adamjones-fornyo-77751

(Foto via internet)
hulst Fowler.

"Dit is de grootste ding ooit voor mij," mode-ontwerper en kunstenaar hulst Fowler vertelde de waarnemer van haar Greenpoint loft en design studio. de jonge schepper, talent gespot door de maatschappij mode beïnvloeder Lauren Santo Domingo, was hard aan het werk op de dag dat we genoemd.

het grote evenement dat de Britse geboren ms. Fowler verwees naar was het Metropolitan Museum of Art de jaarlijkse gala-misschien wel de belangrijkste mode-spektakel van het jaar waarvoor ze gekleed een zeer high-profile genodigde. Mevr. symmetrisch, volumineuze, met de hand geschilderd trompe l'oeil jurken en scheidt vogelvangers worden begeerd door een selecte groep van particuliere klanten in Beverly Hills, Californië., Brooklyn, de Upper East Side en andere punten waar het geld verzamelt.

het is in enclave groeiende kunstenaar Greenpoint dat ms. Fowler, die bij Chloé opgeleid, Louis Vuitton en met John Galliano, voelt zich thuis-het herinnert haar van hackney wiek, een oostkant london buurt. "Ik houd van Brooklyn. mijn blok is vol van kunstenaars in het schilderen van kleding, roken of het hebben van een kopje koffie. Ik voel me een deel van de gemeenschap waar ik van hou, "legde ze uit.

img_33821

(Foto via internet)
Mevr. Fowler geeft de ontmoet jurk.

inspiratie druipt van de witte muren van ms. Fowler's studio, waar de fuschia-roze gordijnen en juwelen hing van spijkers cascade naar beneden. een groene zijde, backless caped jurk, met juwelen en gedessineerde en chinoiserie stond phoenix-achtige op een jurk vorm.

deze jurk, het bleek, was een groot probleem; samantha boardman, MD, een high-profile art mecenas opdracht ms. Fowler haar maken een jurk als eerbetoon aan de ontmoette de tentoonstelling "China door het het kijken glas." dr. boardman werd ingevoerd om ms. Fowler door middel van ms. santo domingo, van wie het e-commerce site, moda operandi, voorzien van de collecties. "Ik swooned over het idee van een jurk als een beschilderd doek.

met hulst, kunst en mode elkaar botsen, "dr. Boardman vertelde de waarnemer.

img_33961

(Foto via internet)
schilderen op zijde.

na het bestuderen van schilderen, grafiek en textielontwerp op centraal st Londen.

martins, waar de ms. Fowler bekende ze "realiseerde het idee van het dragen van een doek is als het dragen van een stuk van de kunst en mode in hetzelfde moment," ms. Fowler vormden een handtekening idee. met behulp van de illusie van trompe l'oeil om het volume en de symmetrie te geven, de ontwerper breidde het vlakke twee-dimensionaliteit van een doek in dioramic 3d. Ze heeft een voorliefde voor sieraden patronen die trouw zijn opgenomen in haar prints. "Voor een seconde je zou denken dat iemand in feite is het dragen van een Cartier, Bulgari of Buccellati ketting. al deze verschillende emblemen en ornamenten bewegen met de drager. "de ontwerper uitgelegd.

Mevr. klanten Fowler heb haar gevraagd om persoonlijke schatten reproduceren in op maat gemaakte prints, om nieuwe erfstukken te maken. een paar zijn zelfs hadden hun jurken ingelijst.

één cliënt vroeg ms. Fowler haar Hermes Birkin te schilderen op een jurk. "Ik ben in staat om een pad te maken in de mode en kunst, hoewel ik denk echt dat van mezelf als een schilder eerste," zei ms. Fowler van dergelijke projecten.

hollyfowler_brooklynny_adamjones-fornyo-76791

(Foto via internet)
Mevr. materialen Fowler.

voor te bereiden op de creatie van dr. Boardman's jurk voor het gala ontmoet, ms. Fowler toerde Aziatische galerijen van het museum, het bestuderen van porselein en Ming-dynastie vazen. "De Chinese put zoveel nadruk in de geschilderde beelden op hun werk," zei ze.

bezoeken aan dr. Boardman en echtgenoot aby Rosen's Upper East Side huis voor kleding armaturen voorzien van een extra schat aan inspirerende ideeën. "Toen hulst eerst kwam om te praten over de jurk," zei dr. boardman, "hebben we niet in de kast op zoek naar inspiratie. We keken rond het huis aan meubels en kunst plaats. in de eetkamer is er een paar van 19de eeuwse Franse commodes met 18e eeuwse Chinese coromandel lak panelen, met een ontwerp motief dat we hielden voor de jurk. "

na deze paden van onderzoek, ms. Fowler gesmolten in haar eigen speciaal mixed-olie gebaseerde verf, een Chinese picturale grammatica van vogels, chrysanten, pruim bloesems en pioenrozen. de voorzijde van de cape getoond een kroon en de fijn geschilderde lijnen die naar beneden gegroefd en waaierde uit naar de zoom vertegenwoordigde een stroom van energie van de aarde naar de hemel, een prachtig mystiek tableau ms. Fowler voelde overgeleverd elementen van dr.
persona boardman's. als een kunstenaar die nauw samenwerkt met klanten om hun verbeeldingskracht te realiseren, ms. Fowler plaatst een premie op woonde ervaring in haar kunst. "Ik streef ernaar om een deel van het leven van een cliënt en wat ze willen voor hun toekomst te vertegenwoordigen," voegde ze eraan toe.

hthomson20150504-35581

(Foto via internet)
samantha boardman draagt haar hulst vogelvangers origineel.

het ontwerpen van een jurk van de heilige gangen en galerijen van het Metropolitan Museum doorkruisen tijdens het gala was een uitnodiging voor dr. Boardman te uiten en te reflecteren haar omgeving als ze voorbij elk object, het absorberen van haar schoonheid en externaliserende zijn betekenis door haar uiterlijke verschijning. "Het is als het brengen van een doek tot leven waarin elke hoek van de jurk is een doek," ms. Fowler uitgelegd. na het gala, dr. boardman weergalmde dat uitzicht. "Zien van de kleren in de context dat inspireerde hen versterkt de ervaring voor mij," zei ze. "Zo veel elementen van mijn jurk terug in de werken die ons omringen. de tentoonstelling nam me in een andere wereld en de jurk gaf me vleugels om daar te vliegen. "