Giorgio Armani’s tijdloze dress code voor de toekomst

0
56

armani_001_ss16-f0cd77adebd1b04d33c5dca16af1ed22

(foto via internet)

revolutionair rood was een eigenzinnige herinnering van wat Giorgio Armani middel in zijn 40e jaar in de mode-industrie.

Milaan, Italië – voordat Giorgio Armani was een instelling, hij was een revolutionair. als de lezers neemt een ding weg van de spectaculaire doorstop van een autobiografie hij vrijgelaten op maandag met Rizzoli, dan zou dat het ding de moeite waard zijn.

voordat de persconferentie dat het boek gelanceerd, armani toonde zijn voorjaarscollectie. rood, de kleur van de revolutie, was de rode draad in een hele spectrum van kleuren, van Chinees tot stoffige roze. er was niets onverwachts in de kleding zelf. Er hoefde niet te zijn. armani revolutie was tientallen jaren geleden. de veranderingen die hij maakte zijn nu volledig geïntegreerd in de manier waarop mensen kleden. maar het is een kick om te denken dat de rode was misschien een subtiele herinnering van zijn kant, zodat we zouden kijken naar die zachte, ongestructureerde, bochtige jassen en herinneren hoe radicaal ze ooit waren.

met de tijd, is armani gegroeid meer comfortabel met pronken. de decoratieve elementen van de collectie waren opvallend. visgraat, een klassiek patroon voor hem, nu kwam gekristalliseerd. het kan een neveneffect van de sci-fi tuin kiemen in het centrum van de catwalk zijn geweest, maar de lichtheid van lagen van Veiling, de enorme gevolgen van de technische organza, de schittering, de paillettes gezinspeeld op een tijdloze dress code voor de toekomst. die passend is gezien het feit dat Armani's nieuwe boek is een vrij overtuigend ciao naar het verleden.