Wat zijn snowboots?

0
391

Snowboots zijn een populaire stijl van casual, platte zolen laarzen met een schapenvacht, suède-achtig uiterlijk en een zachte fleece binnenkant. De meest populaire stijl van snowboots bereiken het midden van de enkel of de lagere kalf. De laarzen zijn in de eerste plaats gedragen door vrouwen, en hun ontwerp is overgenomen door vele andere knock-off merken.

Deze stijl van de boot aan populariteit gewonnen in het midden tot eind jaren 2000, als vrouwelijke beroemdheden en veel tieners begon het dragen van hen met alles van verscholen in skinny jeans tot jurken en denim minirokken. Het is onduidelijk uit welk land snowboots is ontstaan​​, als Australië en Nieuw-Zeeland elke claimen de verantwoordelijkheid voor de trend. Het originele concept voor de laarzen kunnen dateren uit de jaren 1930, en surfers vaak droeg ze voor warmte in 1960 tussen de ritten in de oceaan. Ook is er controverse over de oorsprong van de term 'ugg'.

De populariteit van de laarzen sterk toegenomen in de late jaren 2000 als vrouwelijke Amerikaanse beroemdheden begonnen om ze te dragen. True snowboots worden geproduceerd door de Deckers Outdoor Corporation, die boot omzet van meer dan $ 680.000.000 gemeld Verenigde Staten Dollar (USD) in 2008 De laarzen zijn niet langer beschouwd als stijlvol in de Verenigde Staten, maar zijn nog steeds vaak gedragen door vele vrouwen, in het bijzonder tijdens de koude maanden. Er zijn veel knockoff, minder dure versies van snowboots verkocht door tal van retailers. Sommige mensen kiezen voor off-merk, niet-schapenvacht versies van de laarzen om te voorkomen dat het dragen van dierlijke producten.

Aangezien de stijging van de populariteit van snowboots, heeft de snowboots bedrijf veel verschillende stijlen van de basis-boot geproduceerd. De stijl die eerste steeg in populariteit was gewoon donker bruin of tan in een eenvoudige schapenvacht exterieur. Vandaag, snowboots produceert laarzen in verschillende hoogtes en exterieurs. De laarzen zijn te vinden in korte enkellange, tall kalf-bekleding lengte, of de traditionele high-enkel hoogte. Decker produceert ook mannen versies van de laarzen, vaak gedragen in leer of een ander meer robuust materiaal.

snowboots zijn verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren en exterieur stoffen. Brei snowboots zijn een populaire stijl, met een dikke, trui-achtige kabel breien aan de buitenkant van de schoen. Zowel gebreide en schapenvacht snowboots worden verkocht in een verscheidenheid van kleuren, van basis tans en bruin tot grijs, groen en paars. Sommige snowboots stijlen zijn voorzien van knoppen of gezwollen fleece verfraaien van de buitenkant van de schoen. Denim en leer versies van de laarzen zijn ook beschikbaar, en de Decker Corporation produceert slippers en ander schoeisel dat hun laarzen lijken met zachte fleece interieur.