Mooie Feestjurken Dat zijn er zeker om hoofden te draaien

0
576

Mensen zijn het gooien van overdadige feesten voor duizenden jaren. Van de bacchanalias van de oude Grieken tot de moderne Oscar after parties, mensen gewoon genieten van het vieren van speciale gelegenheden, vooral met eten en drinken. Ongeveer het enige dat is veranderd zijn de outfits en de definitie van wat een feestjurken eigenlijk is.

De eerste partij jurken waren formele toga's die werden gedragen door vrouwen van middelen tijdens de 17e eeuw. Deze jurken zijn speciaal ontworpen om te dragen aan het hof (in de aanwezigheid van een monarch) en ze duurde uren om "slip" in. De zak rug, bijvoorbeeld gemaakt van zware, luxueuze stoffen die zijn gerangschikt in een aantal plooien die de grond bereikt en afgesloten in een bescheiden trein. De jurk was zo zwaar, dat het vereiste van een hoepelrok (crinoline) te geven vorm.

Naarmate de tijd verstreek, mode werd minder conservatief. Het was tijdens het bewind van koningin Victoria, dat de term "avondjurken" voor het eerst verscheen. Nogmaals, was er geen standaard definitie, maar de meeste ontwerpers het erover eens dat een avondjurk had lange mouwen en een zoom die ging naar de enkels of de vloer. Hoewel het nog vrij formeel, werden deze jurken gemaakt van lichtere materialen en had minder lagen dan hun voorgangers. Modieuze vrouwen begon zelfs wat huid laten zien.

Formele toga's waren direct beschikbaar in mouwloze uitvoeringen en met kelderen, decollete decolletes. Strapless nummers kwam een beetje later als comfort en eenvoud begon te verkopen. Vrouwen wilden feestjurken ze daadwerkelijk kon feesten. Ze wilde weg in pret en flirty jurken die kunnen worden gedragen om verschillende gebeurtenissen de hele nacht dansen.

De juiste jurk

Geloof het of niet, het is moeilijker dan ooit voor een vrouw om de juiste jurk voor een specifiek evenement te vinden. Immers, er waren slechts een paar jurken in vroegere tijdperken en dress codes werden duidelijker omschreven. Wanneer een vrouw ontving een uitnodiging voor een feest aan het hof in Versailles, wist ze precies wat te dragen. Maar vandaag de dag, moet ze haar jurk te passen aan elke sociale gelegenheid en gebeurtenis. Laten we even de tijd om een paar van de meest populaire jurken die gedragen kan worden tot casual en formele zaken beoordelen.

Black tie & White tie

Een zwarte of witte stropdas uitnodiging vraagt ​​om formele lange jurken te allen tijde. De jongens moeten tuxedoes dragen en de meisjes moeten kleden in formele avondkleding. Mouwloos of strapless jurken zijn prima, maar de gasten moet aandacht worden hun hemlines betalen. Idealiter zou de jurk op de grond vallen (volledige lengte), maar thee-length jurken die de enkels bereiken zijn perfect aanvaardbaar. Maar wat werkelijk de grenzen van de avondjurk, afgezien van een mindere jurken zijn de materialen. Een avondjurk moet worden gemaakt van luxe stoffen als fluweel, zijde, chiffon of satijn.

Het is belangrijk op te merken dat een avondjurk is anders dan een baljurk. Baljurken zijn meestal strapless, mouwloos en hebben rokken. Ze worden vaak gezien op de middelbare school proms en bij formele dansen. De avondjurk, anderzijds, kan sleeves, halsters, zelfs bandjes. Het is verkrijgbaar in iedere silhouet, waaronder zeemeermin, trompet, schede en A-lijn.

Kantoor partij

Veel werkende vrouwen worstelen met wat te dragen naar een feest gehouden op het werk. Als algemene regel geldt dat een vrouw kleden conservatief als zakelijke klanten en medewerkers zal bijwonen. Formele zakelijke kleding of avondkleding geschikt is. Echter, als de partij is casual, dat wil zeggen, alleen het personeel aanwezig zijn, een meisje kan zo'n beetje alles wat ze wil dragen. De klassieke little black dress maakt vaak een verschijning op een informeel zakelijk partijen, vooral tijdens de vakantie. Cocktailjurken zijn ook welkom, net als shirts, truien, blouses, broeken en nog veel meer informele kleding.

Semiformele

De meest populaire semi-formele evenementen zijn cocktail en etentjes met vrienden. Dress codes zijn meestal ontspannen aan deze bijeenkomsten, maar een t-shirt en jeans volstrekt onaanvaardbaar zou zijn. Super korte rokjes zouden ook out of bounds. Zoals je zou denken, de beste jurk te dragen aan een cocktail party is een cocktail jurk. De zoom moet onder de knieën vallen, maar anders dan dat, echt er zijn geen regels. Een meisje moet vrij zijn om een jurk die maakt haar comfortabel, zelfs sexy gevoel te dragen voelen. Cocktail en diners zijn ook de perfecte tijd om uit te breken een paar smaakvolle accessoires, omdat cocktail jurken hebben de neiging om een ​​beetje normaal te zijn. Designer schoenen, clutch portemonnees, sieraden en kleurrijke sjaals kunnen allemaal worden gebruikt om een ​​ingetogen jurk te vullen.

Aan het eind van de dag, moet een feestjurk flatterend, comfortabel en leuk zijn. Dress codes moeten worden gevolgd, indien mogelijk. Gewoon laat ze niet in de weg van een goede tijd. Het is een feest, na alles.